Haug szerint jót tesz a rivalizálás a McLarennek - F1VILÁG.HU

Haug szerint jót tesz a rivalizálás a McLarennek

HIRDETÉS

A Mercedes-Benz sportigazgatója, Norbert Haug szerint a Fernando Alonso és Lewis Hamilton közötti versengés jó hatással van a McLaren teljesítményére, és a két versenyző közti rivalizálás segíti a munkát az idei esztendőben.

A Mercedes-Benz sportigazgatója, Norbert Haug szerint a Fernando Alonso és Lewis Hamilton közötti versengés jó hatással van a McLaren teljesítményére, és a két versenyző közti rivalizálás segíti a munkát az idei esztendőben.

Bár egyesek szerint a McLaren akár még a bajnoki címet is elbukhatja amiatt, hogy engedte egyelő feltételekkel versenyezni pilótáit a szezon első felében, Haug úgy gondolja, hogy a kialakult helyzet jó hatással van a csapatra, ugyanis az állandó rivalizálás miatt egyik versenyzőjük sem lazíthat.

“Ha egy újság két riportert küld a paddockba, akkor biztosak lehetünk benne, hogy több információt gyűjt be, mintha csak egy embert küldött volna” – mondta a német szakember.

“Élvezzük a versengést. Ha ez a sportszerűség és a szabályok keretein belül marad, akkor csak előbbre viheti a csapatot. Ha az egyik versenyző már a szezon kezdetén tudja, hogy előnyben részesíti a csapat, akkor többet nem fog a határon autózni. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy minden istállófőnök arra vágyik, hogy két nagyon erős versenyzője legyen, akik egyenlő feltételekkel szállhatnak harcba a győzelemért. Azonban ez csak keveseknek adatik meg.”

Haug továbbá cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint a McLaren, brit versenyző lévén, előnyben részesíti Hamiltont.

“Ezt azonnal el lehet felejteni. Az emberek csak arra emlékeznek, mennyire örültünk, mikor Lewis megszerezte a pole pozíciót Kanadában. Azonban azt mindenki elfelejti, hogy micsoda örömünnep volt, mikor Alonso remek gyorskört teljesített, és milyen csalódottak voltunk, mikor nem sikerült elérni célját. Mindig szenvedélyesen követjük figyelemmel a versenyzőinket, mikor gyorskörön van. Viszont azzal a ténnyel nem tudunk mit kezdeni, hogy Lewis brit nemzetiségű.”

“Tisztában vagyunk azzal, hogy Fernando még nem épült be teljesen a csapatba. Azonban mindig bosszús vagyok, mikor azt olvasom, hogy Lewisnak már hét-nyolc éves tapasztalata van a Forma-1-ben. Ez nem igaz. Jól ismer minket, ez minden” – folytatta Haug.

“Azonban miért ültetnénk be az autóba egy kétszeres világbajnokot, ha nem adunk meg neki mindent? Azok az emberek, akik jól ismerik a McLarent, tudják, mindig sportszerűek vagyunk a versenyzőinkkel. Ha nem így lenne, akkor nem láthattunk volna olyan párharcot, mint amit Indianapolisban láthattunk. Ezt a nézők is tisztelik. Nem értem meg, hogy a médiának miért érdeke feszültséget generálni két, egyenlő feltételekkel versenyző csapattárs között.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!