Heidfeld: A BMW már most túlszárnyalta elvárásait - F1VILÁG.HU

Heidfeld: A BMW már most túlszárnyalta elvárásait

HIRDETÉS

Nick Heidfeld bevallotta, soha nem számított arra, hogy a BMW Sauber lesz a harmadik legjobb istálló a 2007-es szezonban.

Nick Heidfeld bevallotta, soha nem számított arra, hogy a BMW Sauber lesz a harmadik legjobb istálló a 2007-es szezonban.

A német-svájci alakulat a tavalyi évben az ötödik helyen végzett a konstruktőrök versenyében, így az idei szezon előtt a negyedik helyet tűzte ki célul maga elé. Mindezek ellenére a hinwili bázisú gárda már most túlszárnyalta elvárásait, és jelenleg a harmadik helyen áll az összetettben, miután a szezon első felében 20 ponttal többet szerzett, mint a teljes 2006-os szezonban.

“Túlszárnyaltuk elvárásainkat” – mondta Heidfeld. “Biztos voltam benne, hogy előrébb kerülhetünk az idei évben, de nem számítottam ilyen nagy előrelépésre. A tavalyi évben az ötödik helyen végeztünk a konstruktőrök versenyében, 50 ponttal lemaradva a negyedik helyezettől, így nem számítottam arra, hogy idén a harmadik legjobb csapattá lépünk elő.”

A német versenyző úgy gondolja, hogy a BMW fokozatosan lép majd előre, és csak idő kérdése, mikor ér fel a csúcsra, és veszi át a vezető pozíciót a Forma-1-ben.

“Bízom benne, hogy ez csak idő kérdése. Az F1.07-es már egy igazi BMW Sauber. Több tapasztalattal és erőforrással még jobbak lehetünk a következő évben. Jó irányba haladunk” – magyarázta Nick. “Ez a csapat most megadta azt a lehetőséget számomra, amelyre oly régóta várok.”

Heidfeld, aki jelenleg a pilóták bajnokságának ötödik helyén áll, egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy még nem írta alá szerződését a 2008-as idényre. “Nem aggódom emiatt, inkább a versenyzésre koncentrálok” – mondta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!