Heidfeld: A kemény munka meghozta gyümölcsét - F1VILÁG.HU

Heidfeld: A kemény munka meghozta gyümölcsét

HIRDETÉS

A BMW Sauber versenyzője, Nick Heidfeld úgy érzi, a Belga Nagydíj időmérő edzésén mutatott teljesítménye hűen bizonyítja, hogy közelebb került azon problémák megoldásához, melyek a szezon elején hátráltatták.

A BMW Sauber versenyzője, Nick Heidfeld úgy érzi, a Belga Nagydíj időmérő edzésén mutatott teljesítménye hűen bizonyítja, hogy közelebb került azon problémák megoldásához, melyek a szezon elején hátráltatták.

A német pilóta egyszerűen képtelen volt felvenni a versenyt csapattársával, Robert Kubicával a szezon első felében, különösen az időmérő edzéseken, mert nem tudta megfelelő hőmérsékletre hevíteni az abroncsokat az első körökben.

Bár úgy tűnt, hogy a nyári szünetben megoldást talált a problémákra, a két héttel ezelőtt megrendezett Európa Nagydíjon ismét szenvedett.

Heidfeld azonban úgy gondolja, hogy a hétvége eddigi részében mutatott teljesítménye azt bizonyítja, hogy a kemény munka meghozta gyümölcsét, és jó úton halad.

“Elégedett vagyok az időmérő eredményemmel, és eddig kiválóan alakul számomra ez a hétvége” – mondta a német pilóta. “A pénteki edzések sem voltak rosszak, a reggeli tréningen az első voltam, és az ötödik volt a legjobb hely, amit elérhettem az időmérőn.”

“Számomra nagyon fontos, hogy tudjam, az eddig elvégzett munka kifizetődött. Pár héttel ezelőtt megoldást találtunk néhány problémára, és ez komoly javulást eredményezett, azonban Valenciában ismét rosszra fordultak a dolgok.”

“Aztán a múlt heti monzai teszten ismét tanultunk valamit. Olyan érzésem van, hogy egy kicsivel közelebb kerültünk a McLarenhez és a Ferrarihoz ezen a pályán.”

“Azonban biztos vagyok benne, hogy a versenyen nagyon nehéz lesz tartani velük a lépést. Komoly szerepet kap az időjárás a holnapi megmérettetésen, és a rajt is nagy súllyal esik majd a latba, de szerencsére a pálya tisztább oldaláról indulhatok.”

Heidfeld három hellyel előrébb kvalifikálta magát, mint csapattársa, Kubica, aki a tapadás hiányára panaszkodott.

“Nem volt egyszerű számomra az időmérő, bár a körülmények messze most voltak a legjobbak a hétvége folyamán” – mondta a lengyel pilóta.

Hirdetés

“A pálya teljesen száraz volt, de egész hétvégén problémám volt az autó egyensúlyával, és a tapadás hiánya miatt szenvedtem. Ez pedig nehézzé tette az autó kormányzását, különösen itt Spában, ahol sok a hosszú ív.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!