Heidfeld a Mercedeshez szerződött volna - F1VILÁG.HU

Heidfeld a Mercedeshez szerződött volna

HIRDETÉS

Robert Kubica balesete nélkül feltehetően a Mercedes GP harmadik számú versenyzőjeként folytatta volna pályafutását Nick Heidfeld.


Robert Kubica balesete nélkül feltehetően a Mercedes GP harmadik számú versenyzőjeként folytatta volna pályafutását Nick Heidfeld.

A német versenyző a Forma-1 hivatalos weboldalának adott interjújában elmondta, természetesen szörnyű volt hallani a lengyel versenyző kálváriájáról, ám tisztában volt azzal, hogy megnyílhat az út a 2011-es szerepléshez.

„Függetlenül attól, hogy egyelőre nem világos, az egész szezonban vezethetek-e vagy sem, készen állok, és a teljes idényt végig tudom vezetni” – mondta Heidfeld.

„A legnagyobb szenzációja ennek az egésznek, hogy nem számítottam arra, hogy versenyezhetek az idei évben. A tesztidőszak már elkezdődött, szóval tárgyalásokat folytattam a Mercedesszel, hogy visszakaphassam korábbi munkámat, emellett pedig volt lehetőségem arra, hogy beüljek egy olyan autóba, ami őszintén szólva hidegen hagyott.”

„A történet eleje egyértelműen az érzelmekről szólt, hiszen Robert balesetét a helyén kellett kezelni, miközben tudtam, hogy ez egy esély lehet számomra. Nem volt könnyű szituáció, de meg kellett ragadnom a lehetőséget.”

Heidfeld hozzátette, arról fogalma sincs, Kubica miképp fogadta a hírt, miszerint ő helyettesíti majd a Lotus Renault csapatánál.

„Fogalmam sincs, Robert hogy fogadta. El tudom képzelni, hogy most extra motivációt kapott arra, hogy minél előbb visszatérjen” – mondta a német versenyző viccelődve, majd hozzátetette: egyelőre nehéz jóslatokba bocsátkozni az erőviszonyokat illetően, ám az eddigi tesztek alapján úgy tűnik, jó irányba haladnak az új versenyautó fejlesztésével.

„Nehéz megmondani, ki, milyen pozícióban van, de egész biztos, hogy vannak előttünk csapatok, pláne a Red Bull. De jó alapjaink vannak, melyekre építhetünk.”

„Szeretném a tőlem telhető legjobbat nyújtani és a legtöbbet kihozni a helyzetből.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!