Heidfeld aggódik az egyre jobban teljesítő Kubica miatt - F1VILÁG.HU

Heidfeld aggódik az egyre jobban teljesítő Kubica miatt

HIRDETÉS

A BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld elmondta, egy kicsit kezd aggódni amiatt, hogy csapattársa, Robert Kubica szinte minden egyes versenyen túlszárnyalta, így csak mögötte kullog a bajnokságban.

A BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld elmondta, egy kicsit kezd aggódni amiatt, hogy csapattársa, Robert Kubica szinte minden egyes versenyen túlszárnyalta, így csak mögötte kullog a bajnokságban.

Annak ellenére, hogy az elmúlt évben Heidfeld dominált a csapaton belül, idén fordult a helyzet, és eddig Kubica diktálta a tempót az első öt versenyen. A lengyel versenyző az eddigi összes futamot jobb helyről kezdhette meg, mint csapattársa, és ötből négy alkalommal futott be előkelőbb helyen.

Heidfeld bevallotta, sokkal nehezebben vezethető számára az idei autó, azonban tudja, hogy ez nem mentség relatíve gyengébb teljesítményére.

“Egy kicsit nehézkesebb vezetni az idei autót, mint a tavalyit, legalábbis nekem” – mondta Heidfeld a riportereknek Monacóban. “Azonban eszem ágában sincs ezzel takarózni, hiszen mindkettőnk ugyanazzal a technikával megy. Úgy gondolom, hogy a fő probléma az egykörös teljesítménnyel van, bár a verseny sem tökéletes. Jelenleg így állunk, de megpróbálunk javítani a helyzeten. Bízom benne, hogy hamarosan megoldódik minden.”

“Egy kicsit aggódom emiatt, mert nem akarok lassabb lenni csapattársamnál, és a Forma-1 az életem. Nem élvezem a jelenlegi helyzetet, bár néha megtörténnek az ilyen és ehhez hasonló dolgok ebben a sportban.”

Heidfeld az elmúlt két versenyt a kilencedik helyről kezdhette meg, és az ötödik pozíciónál előrébb soha nem sorakozhatott fel a rajrácson az idei évben. A német versenyző azonban nem tulajdonít ennek különösebb jelentőséget, még akkor sem, hogy a hétvégi futamnak helyet adó Monacóban szinte lehetetlen az előzés, így az időmérő minden eddiginél jobban számít.

“Nincs rajtam extra nyomás, mert mindenhol nehéz az előzés. Bár Monacóban még annál is nehezebb, de emiatt nem aggódom” – mondta a német pilóta, aki bízik benne, hogy csapata közelebb kerül riválisaihoz a hercegségben.

“Az elmúlt versenyen tisztán látszott, hogy a Ferrari áll az élen, és a McLaren is előttünk volt, sokkal jobban mentek, mint az azt megelőző versenyeken. Természetesen bízunk benne, hogy most más lesz a helyzet. Rengeteg újítás felkerül az autóra, különösen aerodinamikai elemek, de szerintem a többi csapat sem tétlenkedett az elmúlt hetekben. Mindezek ellenére bízom benne, hogy közelebb kerülhetünk ellenfeleinkhez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!