Heidfeld megelőzte a két bajnokot a zárónapon Jerezben - F1VILÁG.HU

Heidfeld megelőzte a két bajnokot a zárónapon Jerezben

HIRDETÉS

Nick Heidfeld végzett az élen az e heti teszt utolsó napján Jerezben, ahol délelőtt vizes, délután száraz pályán folyt a körözés. A Ferrari finn pilótája, Kimi Raikkönen a második lett, akit Lewis Hamilton követett a harmadik helyen.

Nick Heidfeld végzett az élen az e heti teszt utolsó napján Jerezben, ahol délelőtt vizes, délután száraz pályán folyt a körözés. A Ferrari finn pilótája, Kimi Raikkönen a második lett, akit Lewis Hamilton követett a harmadik helyen.

A BMW Sauber német pilótája állt az élre az e heti teszt utolsó napján a spanyol pályán, ahol a világbajnoki címvédő, Lewis Hamilton egy kisebb balesetet szenvedett, ami valamelyest hátráltatta programját.

Heidfeld volt egyébként a nap legaktívabb versenyzője a maga 123 megtett körével, pedig a reggeli esőzések miatt délelőtt vizes volt a pálya, és csak délutánra száradt fel a burkolat, az erős szélnek köszönhetően – ami viszont nem kedvezett a csapatoknak.

A német versenyző 1:20.052-es idejével, három tizeddel bizonyult gyorsabbnak, mint az őt követő Kimi Raikkönen, aki szintén produktív (112 kör) volt a Ferrarival.

Hamilton a harmadik lett, ám ideje több mint egy teljes másodperccel volt gyengébb, mint Heidfeldé, és mindössze csak 58 kört teljesített. A bajnoki címvédő a hatalmas széllökések miatt elvesztette autója felett az irányítást, és kicsúszott a pályáról, amit a McLaren hátulja bánt.

A brit versenyzőt, a Red Bull Racing ausztrál pilótája, Mark Webber és a Williams japánja, Kazuki Nakajima követte, akik nem sok kört teljesítettek a mai nap folyamán

Jarno Trulli végzett a tabella alján a Toyotával. Az olasz versenyző mindössze 38 körig jutott, ugyanis megsérült első vezetőszárnya, mikor az egyik kanyarban lévő rázókőre rátette az autóját.

“Elég rövidre sikerült a mai napunk” – mondta. “A délelőtt folyamán az idő miatt nem dolgoztunk, azonban délután lehetőségünk nyílt arra, hogy kipróbáljuk a 2010-es Bridgestone abroncsokat. A körülmények messze nem voltak ideálisak, ugyanis a szél nagyon erősen fújt.”

“Az egyik körben megsérült az első szárnyam, miután ráhajtottam a rázókőre. Ennek ellenére sikerült begyűjtenünk néhány adatot a jövőre nézve. Ami viszont az idei szezont illeti, ez a teszt is azt mutatja, hogy jó úton haladunk, és elégedettek lehetünk.”

A csapatok a jövő héten Barcelonában, az utolsó téli tesztprogramon folytatják tovább a felkészülést az előttük álló idényre.

Hirdetés

Teszteredmények, Jerez, 4.nap:

 1.  Heidfeld      BMW-Sauber            (B)  1:20.052  123
 2.  Raikkonen     Ferrari               (B)  1:20.404  112
 3.  Hamilton      McLaren-Mercedes      (B)  1:21.272   58
 4.  Webber        Red Bull-Renault      (B)  1:22.219   47
 5.  Nakajima      Williams-Toyota       (B)  1:22.226   54
 6.  Trulli        Toyota                (B)  1:23.119   38

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!