Heidfeld nem érzi veszélyben versenyzői ülését - F1VILÁG.HU

Heidfeld nem érzi veszélyben versenyzői ülését

HIRDETÉS

Nick Heidfeld úgy érzi, eleget letett már az asztalra ahhoz az idei évben, hogy jövőre is a Forma-1-ben szerepelhessen.


Nick Heidfeld úgy érzi, eleget letett már az asztalra ahhoz az idei évben, hogy jövőre is a Forma-1-ben szerepelhessen.

A német pilóta, aki eredetileg versenyzői ülés nélkül maradt az idei évre, annak köszönheti szereplését, hogy egykori csapattársa, Robert Kubica súlyos balesetet szenvedett az évad kezdete előtt és kihagyni kényszerült a bajnokságot.

Heidfeld a szezon második állomásán már dobogós helyezést szerzett a Renault-nak, ám azóta nem tudta megismételni ezt, és nem mutat kimagasló teljesítményt, sőt csapattárséhoz, a nálánál tapasztalatlanabb Vitaly Petrovhoz képest sem.

Heidfeldet a pénteki első szabadedzésen a csapat tartalékversenyzője, Bruno Senna fogja helyettesíteni a Hungaroringen, ami egyesek szerint már előjele annak, hogy veszélyben van a német pilóta ülése, ráadásul Eric Boullier csapatfőnök is egyre inkább dicséri Romain Grosjean teljesítményét.

Maga az érintett azonban nem aggódik túlságosan.

„Elégedett vagyok azzal, ahol a csapattal állok” – mondta. „Úgy gondolom, hogy nagyon jól kijövünk egymással. Bruno lehetőséget kapott a vezetésre ezen a pályán, és véleményem szerint Eric és Grosjean kiváló munkát végez a GP2-ben, de ez nem azt jelenti, hogy veszélyben lenne az ülésem.”

„Nem gondolom, hogy egy tökéletes szezon az idei, de úgy vélem, nem rossz és elégséges ahhoz, hogy harcba tudjak szállni egy versenyzői ülésért a jövő évben. Természetesen továbbra is nagyon keményen fogok hajtani, és aztán majd meglátjuk, mi lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!