Heidfeld örül a BMW Sauber sikerének - F1VILÁG.HU

Heidfeld örül a BMW Sauber sikerének

HIRDETÉS

Nick Heidfeld elmondta, nagyon örül annak, hogy a második helyen végzett a Kanadai Nagydíjon, jóllehet csapattársa, a nálánál fiatalabb Robert Kubica megszerezte pályafutása és csapata első futamgyőzelmét Montrealban.

Nick Heidfeld elmondta, nagyon örül annak, hogy a második helyen végzett a Kanadai Nagydíjon, jóllehet csapattársa, a nálánál fiatalabb Robert Kubica megszerezte pályafutása és csapata első futamgyőzelmét Montrealban.

Heidfeld, aki immáron hét éve szolgálja a német-svájci alakulatot, a második helyen futott célba, miután csapattársa, Robert Kubica kihasználva Hamilton és Raikkönen balesetét, megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét.

A német versenyzőnek sokáig esélye volt a győzelemre, ám nem tudta tartani a lépést csapattársával – aki ellentétben vele, két kiállásos stratégián volt –, így be kellett érnie a második hellyel.

Kubica immáron második alkalommal írt történelmet a BMW színeiben, ugyanis miután Bahreinban megszerezte csapata első pole pozícióját, most az élre repítette munkaadóját.

Annak ellenére, hogy Heidfeld lecsúszott a győzelemről, elégedetten nyilatkozott a futam után.

“Természetesen nagyon elégedett vagyok a második hellyel. Jó verseny volt számomra, és szerintem sikerült a legjobbat kihoznom a helyzetből” – mondta a német versenyző, aki küszködött a lágyabb keverékű abroncsokon.

“Már a hétvége elején láttuk, hogy jól alakulhat számomra a futam. A kezdetek óta a csapattal vagyok. Éppen ezért nagy öröm számomra, hogy Robert révén megszereztük első kettős győzelmünket, ami azt mutatja, jó irányba haladunk. Az elmúlt években sikerült elérnünk azt, amit célul tűztünk ki magunk elé a szezon elején.”

“A következő évben az lesz a célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot. Keményen dolgozunk, hogy ez a célunk is valóra váljon. Hatalmas köszönet illeti a csapatot, különösen a Hinwilben dolgozókat, akik egy új kasztnit építettek nekem Monaco után.”

Heidfeld idén már másodszor állhatott fel a donogó második fokára, miután a szezonnyitón is a második pozícióban landolt. A német versenyző elmondta, a pálya állapota sokkal jobb volt, mint amire számított a szombati időmérő után.

“Nem volt tökéletes, egy Forma-1-es pályának nem ilyennek kell lennie, de jobb volt, mint amire számítottam. A szombati kvalifikáción sokkal rosszabb volt a helyzet, így a javítómunkálatok, amiket az éjszaka folyamán elvégeztek, jól vizsgáztak” – tette hozzá Heidfeld.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!