Heidfeld: Sok munka vár még a BMW-re - F1VILÁG.HU

Heidfeld: Sok munka vár még a BMW-re

HIRDETÉS

A BMW Suaber versenyzői, Nick Heidfeld és Robert Kubica szerint még sokat kell dolgozniuk az új F1.08-as modellen, ha harcba szeretnének szállni az élmenőkkel, bár sikerült előrelépést elérniük a múlt heti teszteken.

A BMW Suaber versenyzői, Nick Heidfeld és Robert Kubica szerint még sokat kell dolgozniuk az új F1.08-as modellen, ha harcba szeretnének szállni az élmenőkkel, bár sikerült előrelépést elérniük a múlt heti teszteken.

A német-svájci alakulat új autója a várakozásokkal ellentétben nem szerepelt túl fényesen az első teszteken, ám a csapatnak sikerült megoldania a kezdeti egyensúlyproblémákat, és a múlt héten komoly előrelépést ért el a spanyolországi Barcelonában.

Bár a köridők bizakodásra adhatnak okot, a csapat versenyzői úgy gondolják, hogy még rengeteg munka vár rájuk, ugyanis egyelőre nem elég gyorsak ahhoz, hogy elérjék év elején kitűzött céljaikat, és harcba szálljanak legnagyobb riválisaikkal.

“Egyre jobban ismerjük az autót és úgy tűnik, hogy egyre versenyképesebb” – mondta Heidfeld az Autosportnak adott nyilatkozatában.

“Bár egyre jobb a teljesítménye, még nem olyan jó és egyenletes, mint azt szeretném. Egyelőre még nem hozza azt a szintet, amit vártunk tőle. Viszont most már azt mondhatom, hogy egy elfogadható szinten vagyunk.”

Arra a kérdésre, hogy egy eredményes tesztprogram Jerezben bizonyítaná-e, hogy a csapat elfogadható formában van, Heidfeld a következőket felelte: “A probléma az, hogy mit nevezünk elfogadhatónak? Gyorsak akarunk lenni.”

“Még túl korai arról beszélni, hogy milyen a teljesítményünk, mert még nem ismerjük elég jól az autót. Úgy tűnik, hogy a barcelonai pálya jobban fekszik az autónak, de rengeteg újítás érkezik még az első futam előtt, így felesleges találgatni” – tette hozzá Heidfeld.

Kubica is tisztában van azzal, hogy sokat kell még javulniuk, de biztos benne, hogy csapata megoldást talál minden eddig felmerült problémára, és jó formában vághat neki a 2008-as bajnokságnak.

“Szerintem mindannyian csalódottak voltunk egy kicsit a látottak miatt, de inkább most legyünk csalódottak, mint később” – mondta a lengyel versenyző. “Tudjuk, min kell javítanunk, és milyen irányba kell haladnunk. Keményen dolgozunk azon, hogy javulást elérjünk.”

“Úgy gondolom, hogy a tavalyi évben jobb formában voltunk az év ezen szakaszában, legalábbis ami a többiekhez viszonyított teljesítményünket illeti. Természetesen az elvárások is nagyobbak a tavalyi sikeres idényt követően. Célunk az, hogy még jobbak legyünk. Éppen ezért minden eddiginél keményebben kell dolgozni, hogy fejlődjünk. Azonban bízom benne, hogy Melbourne-ben rendben leszünk.”

Hirdetés

“Szakembereink tudják, miként kell gyors autót építeni. A tavalyi év bebizonyította, hogy embereink értik a dolgukat. Biztos vagyok benne, hogy komoly erő lakozik az új autóban, viszont most az a dolgunk, hogy keményen dolgozzunk. Meggyőződésem, hogy minden rendben lesz a szezonnyitóra.”

Kubica azt is elhintette, hogy az új autó komoly előrelépés elődjéhez képest a fékzónákban mutatott stabilitását illetően.

“Úgy gondolom, hogy az autó sokkal egyenletesebb és jobb a fékzónákban az elektronikai rendszer nélkül. Sokkal stabilabb, mint tavaly. Magabiztosabban támadhatom meg a kanyarokat, és nem kell azon aggódnom, hogy vajon be tudom-e venni az ívet a fékstabilitási problémák miatt” – tette hozzá a lengyel pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!