Heidfeld szerint csalóka volt a Renault év eleji formája

A Lotus Renault GP versenyzője, Nick Heidfeld nincs meggyőződve arról, hogy amennyiben nem sújtja balszerencse őket a versenyeken, újra dobogóra tudnak majd állni.


A Lotus Renault GP versenyzője, Nick Heidfeld nincs meggyőződve arról, hogy amennyiben nem sújtja balszerencse őket a versenyeken, újra dobogóra tudnak majd állni.

Habár a német versenyző és csapattársa, Vitaly Petrov az első két futamon felállhatott a dobogóra, a csapat legjobb eredménye azóta egy hetedik hely volt, melyet Nick Heidfeld ért el a Török Nagydíjon.

A rutinos versenyző Monacóban elmondta, főként az időmérőkön kell javítania, hiszen elengedhetetlen volna, hogy jobb helyről kezdje meg a futamokat.

„Azt hiszem, a versenyeken legtöbbször kihoztam a maximumot, de az időmérőn még dolgoznom kell egy kicsit a csapattal, hogy kiautózzunk minden potenciált” – magyarázta Heidfeld.

„Részben a forgalom miatt is balszerencsések voltunk a kvalifikáció során, de nem szeretek úgy nekivágni a következő hétvégének, hogy arra gondolok, ismét balszerencsém lesz.”

„Mindig megvan a módja a fejlődésnek. Még ha balszerencsés is vagy, felkészítheted magad másképp, hogy jobb helyzetbe kerülj.”

„Mindezek mellett a gumikból sem sikerült mindig kihozni a maximumot, ez pedig olyasvalami, amin dolgozni szerettem volna Barcelonában, mert szerintem sikerült találni néhány ötletet és okot, de sajnos nem tudtam teljesíteni az időmérőt a kigyulladt autó miatt.”

Heidfeld úgy gondolja, csalóka eredményeket értek el a szezon elején, hiszen a dobogós eredmények ellenére talán mégsem volt olyan ütőképes a brit gárda.

„A téli időszakban voltak tesztnapok, amikor nem voltunk erősek, máskor meg olyan érzésem volt, hogy a dobogóért harcolhatnánk. A szezon kezdetekor az ember többé-kevésbé tudja, hol áll, és talán egy kicsit többet értünk el a két dobogóval, mint kellett volna – összehasonlítva a riválisainkkal.”

„Ezeken a versenyeken egyszerűen mindent jól csináltunk. Vitaly és én jó teljesítményt nyújtottunk, míg mások hibáztak. Más versenyeken pedig mi nem értük el azt, amit kellett volna. Én így látom.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!