Heidfeld szerint csalóka volt a Renault év eleji formája - F1VILÁG.HU

Heidfeld szerint csalóka volt a Renault év eleji formája

HIRDETÉS

A Lotus Renault GP versenyzője, Nick Heidfeld nincs meggyőződve arról, hogy amennyiben nem sújtja balszerencse őket a versenyeken, újra dobogóra tudnak majd állni.


A Lotus Renault GP versenyzője, Nick Heidfeld nincs meggyőződve arról, hogy amennyiben nem sújtja balszerencse őket a versenyeken, újra dobogóra tudnak majd állni.

Habár a német versenyző és csapattársa, Vitaly Petrov az első két futamon felállhatott a dobogóra, a csapat legjobb eredménye azóta egy hetedik hely volt, melyet Nick Heidfeld ért el a Török Nagydíjon.

A rutinos versenyző Monacóban elmondta, főként az időmérőkön kell javítania, hiszen elengedhetetlen volna, hogy jobb helyről kezdje meg a futamokat.

„Azt hiszem, a versenyeken legtöbbször kihoztam a maximumot, de az időmérőn még dolgoznom kell egy kicsit a csapattal, hogy kiautózzunk minden potenciált” – magyarázta Heidfeld.

„Részben a forgalom miatt is balszerencsések voltunk a kvalifikáció során, de nem szeretek úgy nekivágni a következő hétvégének, hogy arra gondolok, ismét balszerencsém lesz.”

„Mindig megvan a módja a fejlődésnek. Még ha balszerencsés is vagy, felkészítheted magad másképp, hogy jobb helyzetbe kerülj.”

„Mindezek mellett a gumikból sem sikerült mindig kihozni a maximumot, ez pedig olyasvalami, amin dolgozni szerettem volna Barcelonában, mert szerintem sikerült találni néhány ötletet és okot, de sajnos nem tudtam teljesíteni az időmérőt a kigyulladt autó miatt.”

Heidfeld úgy gondolja, csalóka eredményeket értek el a szezon elején, hiszen a dobogós eredmények ellenére talán mégsem volt olyan ütőképes a brit gárda.

„A téli időszakban voltak tesztnapok, amikor nem voltunk erősek, máskor meg olyan érzésem volt, hogy a dobogóért harcolhatnánk. A szezon kezdetekor az ember többé-kevésbé tudja, hol áll, és talán egy kicsit többet értünk el a két dobogóval, mint kellett volna – összehasonlítva a riválisainkkal.”

Hirdetés

„Ezeken a versenyeken egyszerűen mindent jól csináltunk. Vitaly és én jó teljesítményt nyújtottunk, míg mások hibáztak. Más versenyeken pedig mi nem értük el azt, amit kellett volna. Én így látom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!