Heidfeldet hátrébb sorolták a rajtrácson - F1VILÁG.HU

Heidfeldet hátrébb sorolták a rajtrácson

HIRDETÉS

A BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld három hellyel hátrébbról kezdheti csak meg a vasárnap esti Szingapúri Nagydíjat, miután a stewardok megbüntették.

A BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld három hellyel hátrébbról kezdheti csak meg a vasárnap esti Szingapúri Nagydíjat, miután a stewardok megbüntették.

Heidfeld, aki eredetileg a hatodik helyre kvalifikálta magát, csak a kilencedik pozícióból vághat neki a vasárnapi megmérettetésnek, amiért feltartotta a Honda brazil pilótáját, Rubens Barrichellót az időmérő edzés első etapjában.

Barrichello éppen gyorskörét fejezte volna be, mikor az előtte haladó Heidfeld hirtelen irányt váltott, és behajtott a boxba, ami komoly időveszteséget jelentett számára, így be sem fejezte próbálkozását.

Heidfeld azonban megvédte magát, és a következőket mondta: “A GPS rendszer nem működött azon a részen. Normális esetben a csapat mindig tájékoztat, ha valaki komolyabb tempóban közeledik felém, azonban ez most nem működött. A rendszer nem mutatta, hogy bárki is lenne mögöttem, rossz autókat mutatott, rossz pozíciókban. Szóval nem értesítettek a dologról, mert a GPS rendszer nem működött.”

“A pálya utolsó szekciója elég szűkös, és bár néztem a visszapillantó tükröt, senkit nem láttam mögöttem. Mikor megláttam őt (Rubens), mindent megtettem, hogy mielőbb ki tudjak térni előle. Miután elhagytam a fehér vonalat, megpróbáltam minél gyorsabban megérkezni a boxutcába, anélkül, hogy akadályoznám. A lehető legjobb tudásomat nyújtotta, de sajnos nem volt elég.”

Barrichello sem úszta meg szárazon, a brazil versenyzőt 10.000 eurós pénzbírsággal sújtották, amiért nem használta a kijelölt zónát, mikor az incidenst követően visszatért a boxba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!