Hembery: Az F1-nek meg kell hallgatnia a rajongókat - F1VILÁG.HU

Hembery: Az F1-nek meg kell hallgatnia a rajongókat

HIRDETÉS

Paul Hembery, a Pirelli motorsport-főnöke szerint hibát követ el a Forma-1 akkor, amikor a rajongók bevonása nélkül változtat radikálisan a királykategória szabályain.


Paul Hembery, a Pirelli motorsport-főnöke szerint hibát követ el a Forma-1 akkor, amikor a rajongók bevonása nélkül változtat radikálisan a királykategória szabályain.

Az idei évre jelentős átalakuláson ment keresztül a királykategória, az 1,6 literes V6-os turbómotorok miatt azonban rengeteg kritika érte a sportágat, azok ugyanis közel sem szólnak olyan jól, mint a korábbi V8-as, vagy V10-es aggregátok.

A Forma-1 elöljárói a csapatokkal együtt próbálnak megoldást találni a problémára, a Mercedes által szerdán kipróbált új kipufogórendszer azonban nem a várt eredményt hozta.

A száguldó cirkusz csapatai emellett egyeztetéseket folytatnak arról is, hogy a jövőben látványosabbá tegyék a versenyeket: visszatérhetnek például a szikrázó padlólemezek és izzó féktárcsák is.

Paul Hembery, a Pirelli motorsport-főnöke szerint azonban rossz utat próbál bejárni a Forma-1.

„Amikor az ember benne van egy üzletben, az első dolog, hogy megpróbálja megérteni az ügyfelét” – mondta a szakember.

„Azt gondolom, nagyon veszélyes, amikor egy olyan sport, mint a Forma-1 bevezet új szabályokat, ötleteket anélkül, hogy megértené, mit is akar a vevő. A rajongókat kell megkérdeznünk arról, mit akarnak látni.”

„A motorsportok zöld verziójára vágynak? Vagy technológiai versenyre? Ez most csak a két véglet. De mit is akar a közönség az autósportok csúcsosztályától? Ha ezt sikerül kideríteni, el lehet kezdeni.”

A Williams csapatfőnök-helyettese, Claire Williams rámutatott arra, a szabályok megváltoztatásakor a költségeket is jobban figyelembe kellene venni.

Hirdetés

„Nagyon veszélyes előállni egy ötlettel, és azt gondolni, hogy az majd jó lesz” – mondta.

„Hiszen nem tudni, az milyen költségeket ró a csapatokra, még azt sem tudni, hogy működni fog-e, vagy sem, hiszen nem végeztek előzetes elemzéseket.”

„A Forma-1 nagyszerű, ne értsenek félre, de azt gondolom, mindig van mód arra, hogy javítsunk rajta, és biztosítsuk, hogy a szponzorok továbbra is velünk lesznek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!