Heteken belül kirúghatja a Hondát a McLaren?

_R3I1882
Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain. Saturday 13 May 2017. World Copyright: Steven Tee/LAT Images ref: Digital Image _R3I1882, Fernando Alonso, McLaren, Honda,

Német lapértesülések szerint a következő két verseny után elválhatnak a McLaren és a Honda útjai, a wokingi gárda ugyanis nemrégiben ultimátumot adott a japán gyártónak.

Zak Brown, a brit istálló ügyvezetője a napokban úgy fogalmazott, egész egyszerűen nem engedhetik meg maguknak azt, hogy 2018-ban az ideihez hasonló teljesítményt nyújtsanak.

„A Honda nagyon keményen dolgozik, de egy kicsit elveszettnek tűnnek” – mondta Brown a Reuters hírügynökségnek.

„Csak annyit mondtak nekünk nemrég, hogy nem kapjuk meg a legújabb fejlesztést… és még csak határidőt sem szabtak, ami aggasztó, mert hatalmas a fájdalmunk, és nem ücsöröghetünk így örökké.”

„Nagyon vártuk már az új fejlesztéseket, mint ahogy versenyzőink is, és óriási csalódottság, hogy végül nem kapjuk meg őket. Nem arról van szó, hogy nem tesznek bele erőfeszítéseket, de küszködnek azzal, hogy összerakják a dolgokat.”

Brown kifejtette, attól tartanak, a Hondával egyszerűen nem lesz esélyük a világbajnoki cím megszerzésére – noha a McLaren alapvető célja csak ez lehet.

A Bild című német napilap mai cikkében arról számolt be, a felek egyre közelebb kerülnek a szakításhoz. A lap szerint az sem kizárt, hogy a McLaren már nem a Hondával fejezi be a 2017-es idényt, amennyiben ugyanis nem kapnak versenyképes motort a következő hetekben, az előttünk álló két versenyt követően szakíthatnak a japánokkal.

Az Auto Motor und Sport című német szaklap mindeközben arról írt, a McLarennél azt szeretnék elérni, hogy a Honda mondja ki a szakítást, hiszen így a brit csapat elkerülhetni a hosszú távra szóló szerződés felbontása miatti kötbér megfizetését.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!