Hétfőn hoznak döntést a bahreini tesztről - F1VILÁG.HU

Hétfőn hoznak döntést a bahreini tesztről

HIRDETÉS

A forma-1-es csapatok hétfőn este összeülnek, hogy végleges döntést hozzanak arról, hogy megrendezzék-e a március 3-án megkezdődő utolsó téli tesztprogramot Bahreinben.


A forma-1-es csapatok hétfőn este összeülnek, hogy végleges döntést hozzanak arról, hogy megrendezzék-e a március 3-án megkezdődő utolsó téli tesztprogramot Bahreinben.

A barcelonai tesztsorozat hétfőn véget ér, és a csapatok tisztában vannak azzal, hogy nem húzhatják tovább a döntést a bahreini tesztet illetően, ugyanis tudniuk kell, hogy hol folytathatják a felkészülést az idei bajnokságra.

Barcelona és Jerez tűnik talán a két leglogikusabb választásnak, amennyiben nem rendezik meg a bahreini tesztprogramot, ám a döntést hétfőn este véglegesíteni kell, hiszen így kell megszervezniük a csapatoknak a logisztikájukat.

A forma-1-es csapatok szövetsége (FOTA) pénteken már egyszer összeült, hogy átgondolja, milyen alternatívái vannak, ha esetleg nem kerül megrendezésre a teszt Bahreinben, ahol jelenleg is véres összecsapások és zavargások vannak.

Bokszutcai információk szerint a FOTA folyamatosan kapcsolatban van Bernie Ecclestone-nal, és az FIA-val a szezonnyitó Bahreini Nagydíjat illetően, azonban a tesztről nem a szövetség, hanem maguk a csapatok döntenek majd, hiszen ők szervezik azt.

Az Autosport úgy tudja, hogy a csapatok és a pilóták egyre bizonytalanabbak, és nem szívesen utaznának Bahreinbe, ahol senki nem tudja garantálni a biztonságukat.

„Mikor azt hallod, hogy emberételeket oltanak ki, az tragédia” – mondta Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber a BBC-nek adott nyilatkozatában.

„Azt gondolom, hogy nem ez a legmegfelelőbb időpont arra, hogy odautazzunk egy sporteseményre. Sokkal nagyobb és fontosabb dolgaik vannak most az ottani embereknek.”

A holnapi döntés valószínűleg az lesz, hogy törlik a bahreini tesztet és minden bizonnyal Spanyolországban marad a mezőny egy újabb négynapos tesztre.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!