Verstappen vs. Ocon

Hétvégén visszaszerezné a második helyet a Ferrari

A Ferrari alakulata mindent megtesz azért, hogy a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon visszaszerezze a Mercedestől a konstruktőri második helyet.


A Ferrari alakulata mindent megtesz azért, hogy a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon visszaszerezze a Mercedestől a konstruktőri második helyet.

A patinás olasz istálló felemás érzésekkel hagyta maga mögött Indiát, hiszen míg Felipe Massa remek versenyt futott vasárnap, addig Fernando Alonsónak nem sikerült a pontszerzés.

Miután a futamot Sebastian Vettel nyerte, a német matematikailag is biztosította negyedik világbajnoki elsőségét, míg a Red Bull Racing az élen zárt a konstruktőri pontversenyben.

„Gratulálunk a Red Bullnak, mely csapat jobb technikai csomagjának hála elhódította a konstruktőri elsőséget. És gratulálunk Vettelnek is, aki mindig nagyszerű következetességgel versenyzett idén. Megérdemlik a sikert!” – kezdte a hétvége értékelését a Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry.

„Ami a versenyt illeti, kicsit keserű szájízzel hagyjuk magunk mögött Indiát. Elégedettek lehetünk Felipe futamával, hiszen jobb eredménnyel zárt, mint vártuk. Nagyszerűen rajtolt, jól bánt a gumikkal, főleg a lágyakkal, amelyek kitartottak egészen a nyolcadik körig.”

„Jó tempót diktált, maga mögött tartotta [Lewis] Hamiltont. Kár, hogy nem sikerült kiviteleznie mindezt [Nico] Rosberggel szemben is, noha azt el kell ismernünk, hogy a Mercedes ezúttal valamivel jobb volt nálunk.”

Alonso sorsa lényegében már az első körben megpecsételődött, amikor először Mark Webberrel, majd néhány kanyarral később Jenson Buttonnal is összeütközött.

Fry elmondta, Alonso eztán mindent megtett azért, hogy felzárkózzon, de végül nem jött össze a pontszerzés.

„Nagyon csalódott vagyok Fernando miatt, aki szintén jó eredményt érhetett volna el, mert mindkét stratégiánk ígéretesnek bizonyult. Miután a Webberrel való ütközés következtében megsérült az első szárnyra, az autó nagyon alulkormányzottá vált, és az volt az egyetlen megoldás, hogy korábban kihozzuk őt a bokszba, ami természetesen befolyásolta az egész versenyét.”

„A hátrány ellenére Fernando minden tőle telhetőt megtett, hogy előrelépjen, és megérdemelte volna a pontszerzést.”

A Forma-1 mezőnye hétvégén Abu Dhabiba látogat, a Ferrari célja pedig nem más, minthogy tovább folytassa a küzdelmet a Mercedesszel és a Lotusszal, előbbi csapat ugyanis négy pontos előnybe került az olaszokkal szemben a gyártók versenyében.

„Már Abu Dhabira készülünk. Megpróbálunk majd fordítani a konstruktőri helyzeten ott, hiszen a második hely még abszolút elérhető számunkra.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek