HírekKiemelt

Hiába a biztató tesztek, a Mercedes nem biztos a dolgában

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint 2018-ban nemcsak a Ferrari, de a Red Bull is komoly ellenfélnek bizonyul a Forma-1-es bajnokság során – a szakember szerint nincs garancia a sikerre.

A Mercedes jó formában teljesített az előszezoni teszteken, Toto Wolff szerint azonban csak a hétvégi Ausztrál Nagydíjon derül ki igazán, hogy a csapat új, W09-es modellje miképp teljesít a riválisok autóival szemben.

Wolff mindazonáltal elégedett, hiszen úgy érzi, csapata a lehető legjobban felkészült az új kihívásokra. A Mercedes-főnök viszont azt mondja, idén nemcsak a Ferrari, de a Red Bull is bajnokesélyes lehet.

„Minden, amit az elmúlt hónapokban tettünk, csak az első lépés volt a 2018-as bajnokság felé – az autó felépítése, az első beindítás, a silverstone-i bemutató és a barcelonai tesztek” – mondta Toto Wolff.

„Most ideje kiderítenünk, mi is van a kezünkben! Amint kialszanak a lámpák, vége a mellébeszélésnek!”

„Tavaly nagyon szoros volt a küzdelem, és nem volt olyan pillanat, amikor pihenhettünk. A Ferrari nagyon kemény küzdelmet biztosított, nagyszerű csata volt az ezüst és a vörös között. Az idei szezon pedig egy kiváló hármas csatát ígér köztünk, a Ferrari és a Red Bull között.”

„Brackley-ben és Brixworth-ben mindenki hihetetlenül keményen dolgozott az elmúlt hónapokban, hogy a lehető legjobb autóval vághassunk neki ennek a harcnak. Mindkét versenyzőnk elégedettnek tűnik az új versenygéppel, de azt még nem láthattuk, milyen, amikor versenyképes környezetben kell jól teljesítenie.”

Fotó: Mercedes

Wolff hozzátette, mivel idén már csak 3 erőforrást lehet büntetlenül felhasználni, a megbízhatóságnak még komolyabb szerep jut.

„A felhasználható erőforrások számának csökkentése miatt a megbízhatóság nagyon fontos szerepet játszik 2018-ban. A teszteken jónak tűnt a megbízhatóságunk, de óvatosnak kell lennünk, amikor következtetéseket vonunk le ebből: bár sokat köröztünk az új autóval Barcelonában, számos alkatrész még csak közel sem került ahhoz a mennyiséghez, melyet teljesítenie kell a szezon során.”

„Ugyanolyan elkötelezettséggel, szellemiséggel és energiával vágunk neki ennek az idénynek, mint amilyen erőssé tett minket a múltban. Mindannyian úgy gondolkodunk, hogy a tavalyi bajnoki cím már a múlté: a tegnapi trófeákkal ma már nem lehet nyerni.”

Bár a Mercedes a V6-os hibrid erőforrások bevezetése óta verhetetlen a Forma-1-ben, Wolff szerint hiba volna azt feltételezni, hogy a német istálló 2018-ban is a csúcson marad.

„Egy új szezon olyan, mint megmászni a Mount Everestet – korábban sikerült már, de még csak az alaptáborban vagyunk jelenleg. Kemény utazás lesz ugyanazokkal a célokkal, viszont eltérő kihívásokkal.”

„0 ponttal vágunk neki az új bajnokságnak, ahogy valamennyi riválisunk. És mindent bele kell adnunk, hogy idén is sikeresek legyünk.”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
Ezt olvastad már?
2017-ben nem volt szerencséje hazai versenyén, az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon Daniel Ricciardónak, a Red Bull versenyzője ezért azt reméli, idén…