Hiányozni fog Hamilton a McLarennek - F1VILÁG.HU

Hiányozni fog Hamilton a McLarennek

HIRDETÉS

Hiányozni fog Lewis Hamilton a McLaren Forma-1-es csapatának – ismerte be a wokingi gárda technikai vezetője, Paddy Lowe, aki szerint a brit versenyző az egyik, ha nem a legjobb a mai mezőnyben.


Hiányozni fog Lewis Hamilton a McLaren Forma-1-es csapatának – ismerte be a wokingi gárda technikai vezetője, Paddy Lowe, aki szerint a brit versenyző az egyik, ha nem a legjobb a mai mezőnyben.

Hamilton hat év után távozik a McLarentől, miután a Szingapúri Nagydíjat követően bejelentette, hogy a Mercedesnél folytatja pályafutását.

A brit pilóta szinte családtagnak számít a McLarennél, hiszen a brit istálló 11 éves korában vette pártfogásába, 2007-ben pedig a Forma-1-es bemutatkozáshoz is lehetőséget biztosított neki.

Hamilton meghálálta a bizalmat, hiszen második mclarenes évében bajnoki címet szerzett a csapatnak, és az elmúlt hat esztendőben mindezidáig 21 futamgyőzelmet aratott.

„Lewis egy fantasztikus pilóta, egy remek srác, nagyszerű közös múlttal rendelkezünk” – mondta Paddy Lowe technikai igazgató.

„Én 2007 óta dolgozom vele, és az elmúlt hat évben fantasztikus versenyzést produkált, nagyszerű sikereket értünk el. De persze voltak nehéz időszakok is. Ő a legfantasztikusabb versenyző, mindnyájunknak nagyon fog hiányozni.”

„A legjobbakat kívánjuk neki. A dolgok változnak, ilyen az élet, ugyanakkor nagyszerű idényt várunk a következő évben, amikor is megérkezik hozzánk Sergio Perez.”

A szakember hozzátette, magabiztosan várják az évad utolsó versenyét, a Brazil Nagydíjat, és bíznak abban, hogy – akárcsak Austinban – a győzelemért harcolhatnak majd. A McLaren célja nem titkoltan az, hogy legyőzze a Ferrarit a konstruktőrit pontversenyben.

„Optimisták vagyunk. Semmi okunk azt hinni, hogy nem tudjuk átmenteni a múlt hétvégi, austini tempót Brazíliára” – magyarázta Lowe.

Hirdetés

„Esőt ígérnek, ami egy újabb tényező lehet, de nagyon keményen fogjuk nyomni, hogy megnyerjük a versenyt. Nem csupán Lewis, de Jenson [Button] is képes lesz a győzelemre Brazíliában. Szeretnénk mindkettejüket a dobogón látni – a legmagasabb fokain.”

„Elismerjük, elsődleges célunk, hogy felülkerekedjünk a Ferrarin a konstruktőrök versenyében. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, mindkét autónkkal a Ferrarik előtt kell végeznünk. Ha esni fog, még érdekesebb lesz.”

Lowe elmondta, az idei szezon során számos alkalommal szenvedtek műszaki hibák miatt, ám ez alapvetően a balszerencsének, mintsem autójuk megbízhatatlanságának köszönhető.

„Nagyon nehéz hónapokon mentünk keresztül a megbízhatóságot illetően – de ezzel nem voltunk egyedül. A tényleges meghibásodások mind olyan dolgok voltak, melyek bármikor felüthetik a fejüket.”

„Az idei a legmegbízhatóbb versenyautónk 2005 óta. Egyszerűen csak balszerencse, hogy folyamatosan problémák hátráltattak minket a versenyeken. A fiatalok tesztjén például 1500 km-t tettünk meg egyetlen probléma nélkül.”

„Egyszerűen csak balszerencsénk volt a versenyeken, az autónk alapvetően megbízhatónak mondható. Muszáj előrelépnünk, célunk a következő évben a még jobb megbízhatóság. Tudjuk, hogy ez egy kulcstényező.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!