Hill: Hamilton felvirágoztathatja a Mercedest - F1VILÁG.HU

Hill: Hamilton felvirágoztathatja a Mercedest

HIRDETÉS

Damon Hill, a Forma-1 korábbi világbajnoka szerint a Mercedes új versenyzője, Lewis Hamilton képes lehet arra, hogy az élmezőnybe segítse csapatát.


Damon Hill, a Forma-1 korábbi világbajnoka szerint a Mercedes új versenyzője, Lewis Hamilton képes lehet arra, hogy az élmezőnybe segítse csapatát.

A brit versenyző tavaly döntött úgy, elhagyja korábbi sikerei helyszínét, a McLarent, és új kihívásokat keresve az elmúlt három évben alulteljesítő Mercedesnél folytatja.

Damon Hill 1996-ban bajnok lett a Williamsszel, majd úgy döntött, az Arrowshoz szerződik, hogy segítsen az istálló felemelkedésében. Az ex-versenyző saját döntéséhez hasonlítja Hamilton Mercedeshez való szerződését, és hiszi, hogy honfitársa felvirágoztatja majd új csapatát.

„Amikor én a Williamsnél voltam, nem voltam vezéregyéniség, inkább csak egy tesztpilóta” – mondta Hill.

„Amikor viszont egy másik csapathoz szerződtem, úgy tekintettek rám, mint egy vezetőre, szóval talán könnyebb betölteni ezt a pozíciót, ha tényleg téged akarnak, hogy irányt mutass nekik. Lewis talán megtapasztalja ezt. Nem tudjuk még, de ilyen helyzetben találhatja magát.”

„Ott van például Fernando Alonso. Nincs egy tervezőiroda az agyában, de tudja, hogy motiválja a csapatot, és miképp hozza ki a maximumot azokból az emberekből, akik neki dolgoznak.”

Hill úgy véli, a modern éra szüleménye az, hogy a Forma-1 versenyzői jobbára egy pilótára építenek.

„2013-ban így néz ki a helyzet: Jenson Buttonnak ott van a McLaren, Lewisnak a Mercedes, Fernandónak a Ferrari, Sebastian Vettelnek a Red Bull, Kimi Räikkönennek pedig a Lotus. A helyzet az, hogy közülük tulajdonképpen bárki nyerhet.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!