Hivatalos: 19 futamos lesz a jövő évi bajnokság - F1VILÁG.HU

Hivatalos: 19 futamos lesz a jövő évi bajnokság

HIRDETÉS

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) szerdán hivatalosan is megerősítette, hogy sem New Jersey, sem Mexikó és Korea nem kap helyet a 2014-es F1-es naptárban.



A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) szerdán hivatalosan is megerősítette, hogy sem New Jersey, sem Mexikó és Korea nem kap helyet a 2014-es Forma-1-es versenynaptárban.

A ma, Párizsban jóváhagyott tervezet szerint a szezon március 14-16. között Ausztráliában rajtol majd, a visszatérő Ausztria pedig június 20-22. között láthatja vendégül a királykategória mezőnyét.

Hazánk időpontja nem változott, a Hungaroring július utolsó hétvégéjén fogadja majd a világbajnoki sorozatot. A magyarországi eseményt követően egyhónapos nyári szünet kezdődik majd.

A 2014-es versenynaptárban – ahogyan arra számítani lehetett – sem New Jersey, sem Korea és Mexikó nem kapott helyet, Oroszország viszont bemutatkozhat a Forma-1-ben.

Változás továbbá, hogy a szezon utolsó versenyét nem Brazíliában futja majd a mezőny, hanem Abu Dhabiban.

A WMSC mai ülését követően tehát eldőlt, hogy 2014-ben is 19 futamot rendeznek majd a Forma-1-es világbajnoki sorozatban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!