Hivatalos: 2020-ban Vietnámba látogat a Forma-1!

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

2020-tól Forma-1-es versenynek adhat otthont Vietnám – jelentették be szerdán hivatalos közleményben.

A versenynek az ország fővárosa, Hanoi ad majd otthont – az első futamot 2020 áprilisában rendezik.

A Vietnámi Nagydíj az első új verseny, melyet a sportág új tulajdonosa, a Liberty Media hozott tető alá. A vállalat arra törekszik, hogy bővítse jelenlétét az ázsiai régióban, így Vietnám 2020-ban Szingapúr, Kína és Japán mellé csatlakozik majd.

A verseny promótere, a Vingroup több évre szóló megállapodást kötött a Forma-1 tulajdonosával, a futamot pedig a főváros szívében, egy utcai pályán rendezik majd.

A pálya hossza 5,565 km lesz, a versenyrendezők ígérete szerint pedig a versenyzők és a rajongók is szeretni fogják majd.

Ide kattintva megnézheted a pálya vonalvezetését!
Forrás: Twitter/F1

„Csapatunk Hanoi városával, illetve a promóterrel keményen dolgozott azon, hogy egy olyan pálya épülhessen meg, mely nemcsak próbára teszi a versenyzőket, de biztosítani tudja azt is, hogy a rajongók látványos versenyt élvezhetnek majd” – mondta Chase Carey, a Liberty Media elnöke.

 

Kapcsolódó cikkek

Mégsem lesz F1-es verseny Miami belvárosában

Sajtóértesülések szerint a Forma-1 menedzsmentje, illetve a helyi szervezők letettek arról, hogy Miami belvárosában rendezzenek versenyt a jövőben – minderről a Herald számolt be a minap.

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Friss hírek