Verstappen vs. Ocon

Hivatalos a jövő évi Forma-1-es versenynaptár

Az FIA jóváhagyta a 2013-as versenynaptárat, ami mindössze apróbb módosításokat tartalmaz ahhoz a változathoz képest, ami a hétvégi Szingapúri Nagydíjon kiszivárgott.


Az FIA jóváhagyta a 2013-as versenynaptárat, ami mindössze apróbb módosításokat tartalmaz ahhoz a változathoz képest, ami a hétvégi Szingapúri Nagydíjon kiszivárgott.

A jövő évi bajnokság március 17-én Ausztráliában veszi kezdetét, és november 24-én ér véget a Brazil Nagydíjjal.

Az apróbb módosítások a korábbi változathoz képest: A Koreai- és a Japán Nagydíj helyet cserélt, míg a Német Nagydíj egy héttel korábban, július 14-én kerül majd megrendezésre, a Belga Nagydíj pedig augusztus 25-i dátumot kapott.

A New Jersey-i Nagydíj egyelőre ideiglenesen szerepel a naptárban, ugyanis az illetékesek még több pontban egyezkednek.

Jövőre is a Magyar Nagydíj (július 28.) után veszi kezdetét a négyhetes nyári szünet.

Az FIA továbbá azt is megerősítette, hogy a tervek szerint októberben aláírásra kerül az új Concorde Egyezmény, miután a tárgyalások jó irányba haladnak a csapatokkal a kereskedelmi feltételekről.

A szövetség a 2013-as sport- és technikai szabályokat is elfogadta.

 

Kapcsolódó cikkek

Ezt tudtad? Így zajlik a mentés az F1-ben!

Ahogy a versenyzés és az autók fejlődtek, úgy növekedett a pilóta körüli védelem – a biztonság, illetve a mentés komplexitása egyaránt, így az F1-es pályákon dolgozó kimentő csapatokon is folyamatosan nő a nyomás. 

Képgaléria – FIA Díjátadó Gála 2018

Pénteken tartotta díjátadó gáláját Szentpéterváron a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). Az eseményen Lewis Hamilton és a Mercedes átvehette a világbajnoki címért járó elismerést, és díjazták

Friss hírek