Hivatalos: A Renault-nál folytatja Daniel Ricciardo!

Fotó: Red Bull Racing
MONTREAL, QC - JUNE 07: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing looks on in the Paddock during previews ahead of the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 7, 2018 in Montreal, Canada. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

2019-ben a Renault színeiben folytatja Forma-1-es pályafutását Daniel Ricciardo – a hétszeres F1-es futamgyőztes 5 szezon után távozik a Red Bull Racingtől.

Ricciardo 2011-ben, a HRT színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, majd 2 évig a Toro Rosso versenyzője volt, mielőtt 2014-ben az energiaital-gyárosok nagycsapatához szerződött.

A Red Bull Racing színeiben az ausztrál mindezidáig 7 futamgyőzelmet szerzett, és bár minden jel arra utalt, meghosszabbítják idén lejáró szerződését, az osztrák csapat végül pénteken bejelentette, Ricciardo az idei szezon végén távozik.

Az, hogy Ricciardo a Renault-nál folytatja, csak valamivel később derült ki: a francia istálló péntek délután tett bejelentést, melyből kiderült, 2 évre szóló szerződést kötöttek az ausztrállal. Ricciardo Nico Hülkenberg csapattársa lesz 2019-ben, így eldőlt az is, Carlos Sainz távozik a csapattól.

„A Renault azért tért vissza a Forma-1-be, hogy világbajnoki címekért harcoljon” – mondta Jérôme Stoll, a Renault Sport Racing elnöke. „Az, hogy leigazolhattuk Daniel Ricciardót, egy egyedülálló lehetőség a Renault számára, hogy elérjük ezt a célt.”

A Renault Sport Racing ügyvezetője, Cyril Abiteboul hozzátette: „Daniel leigazolása jól mutatja eltökéltségünket afelé, hogy felgyorsítsuk a folyamatot, és mihamarabb az élmezőnybe tartozzunk.”

„Daniel minden kétséget kizáró tehetsége és karizmája hatalmas bónusz a csapatunk számára. Meg kell hálálnunk a belénk vetett bizalmát azzal, hogy a lehető legjobb autót adjuk alá.”

Maga Ricciardo azt mondja, pályafutása egyik legnehezebb döntését kellett meghoznia, de bízik abban, hogy hamarosan világbajnoki címekért harcolhat.

„Feltehetően ez volt karrierem egyik legnehezebb döntése” – mondta a rutinos versenyző.

„De úgy gondoltam, ideje, hogy új kihívások után nézzek. Tudom, hogy sok munka kell még ahhoz, hogy a Renault elérje a célját, és a legmagasabb szinten versenyezzen, de lenyűgözött az a fejlődés, amit mindössze 2 év alatt értek el, és tudom, hogy a Renault valahányszor itt volt a sportban, végül mindig nyert.”

„Remélem, hogy segíthetem őket ebben az utazásban, és hozzájárulhatok a gyártó munkájához úgy a versenypályán, mint azon kívül.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!