Hivatalos: A Renault-nál folytatja Daniel Ricciardo! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: A Renault-nál folytatja Daniel Ricciardo!

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

2019-ben a Renault színeiben folytatja Forma-1-es pályafutását Daniel Ricciardo – a hétszeres F1-es futamgyőztes 5 szezon után távozik a Red Bull Racingtől.

Ricciardo 2011-ben, a HRT színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, majd 2 évig a Toro Rosso versenyzője volt, mielőtt 2014-ben az energiaital-gyárosok nagycsapatához szerződött.

A Red Bull Racing színeiben az ausztrál mindezidáig 7 futamgyőzelmet szerzett, és bár minden jel arra utalt, meghosszabbítják idén lejáró szerződését, az osztrák csapat végül pénteken bejelentette, Ricciardo az idei szezon végén távozik.

Az, hogy Ricciardo a Renault-nál folytatja, csak valamivel később derült ki: a francia istálló péntek délután tett bejelentést, melyből kiderült, 2 évre szóló szerződést kötöttek az ausztrállal. Ricciardo Nico Hülkenberg csapattársa lesz 2019-ben, így eldőlt az is, Carlos Sainz távozik a csapattól.

„A Renault azért tért vissza a Forma-1-be, hogy világbajnoki címekért harcoljon” – mondta Jérôme Stoll, a Renault Sport Racing elnöke. „Az, hogy leigazolhattuk Daniel Ricciardót, egy egyedülálló lehetőség a Renault számára, hogy elérjük ezt a célt.”

A Renault Sport Racing ügyvezetője, Cyril Abiteboul hozzátette: „Daniel leigazolása jól mutatja eltökéltségünket afelé, hogy felgyorsítsuk a folyamatot, és mihamarabb az élmezőnybe tartozzunk.”

„Daniel minden kétséget kizáró tehetsége és karizmája hatalmas bónusz a csapatunk számára. Meg kell hálálnunk a belénk vetett bizalmát azzal, hogy a lehető legjobb autót adjuk alá.”

Maga Ricciardo azt mondja, pályafutása egyik legnehezebb döntését kellett meghoznia, de bízik abban, hogy hamarosan világbajnoki címekért harcolhat.

„Feltehetően ez volt karrierem egyik legnehezebb döntése” – mondta a rutinos versenyző.

Hirdetés

„De úgy gondoltam, ideje, hogy új kihívások után nézzek. Tudom, hogy sok munka kell még ahhoz, hogy a Renault elérje a célját, és a legmagasabb szinten versenyezzen, de lenyűgözött az a fejlődés, amit mindössze 2 év alatt értek el, és tudom, hogy a Renault valahányszor itt volt a sportban, végül mindig nyert.”

„Remélem, hogy segíthetem őket ebben az utazásban, és hozzájárulhatok a gyártó munkájához úgy a versenypályán, mint azon kívül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!