Hivatalos: Albon és Kvyat a Toro Rosso 2019-es versenyzőpárosa!

Fotó: Formula 2
Fotó: Formula 2

A Toro Rosso hétfő délután hivatalosan is bejelentette, a Daniil Kvyat-Alexander Albon párossal vág neki a 2019-es F1-es szezonnak.

A Toro Rosso nem sokkal ezelőtt még titkolta, hogy milyen versenyzőpárossal kezdi meg a 2019-es szezont, nem akarták megerősíteni azt sem, hogy tárgyalnak Albonnal, a Forma-2-es bajnokság idei 3. helyezettjével – egyébként George Russell és Lando Norris előzte őt meg, és jövőre mindhárman szerepelhetnek a királykategóriában.

A 22 éves pilóta 2012-ben kikerült a Red Bull junior programjából, azonban jövőre a Toro Rosso színeiben visszakerül a Red Bull családba.

„Lenyűgöző érzés, hogy jövőre a Forma-1-ben leszek. Az együléses karrierem alatt hullámvölgyeken mentem keresztül. A Red Bull kirúgott 2012-ben, szóval tudtam, hogy ettől kezdve sokkal nehezebb lesz a Forma-1-be vezető utam” – nyilatkozta Albon.

„Keményen dolgoztam, megpróbáltam bizonyítani az autóban, és nagy köszönetet kell mondanom a Red Bullnak és Dr. Markónak azért, hogy hittek bennem és kaptam egy második esélyt. Mindig is motorsportőrült voltam, és mióta először autóba ültem, az volt az álmom, hogy a Forma-1-be kerüljek. Az, hogy megadatott ez a lehetőség, hihetetlen.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!