Megosztás:

Hivatalos: Allison a Mercedes új technikai igazgatója!

Allison tavaly távozott a Ferraritól - most a Mercedeshez csatlakozik.
Allison tavaly távozott a Ferraritól - most a Mercedeshez csatlakozik. © Scuderia Ferrari

A Mercedes Forma-1-es csapata csütörtök délelőtt hivatalos közleményben jelentette be, hogy leszerződtette a Ferrari egykori technikai igazgatóját, James Allisont.

Allison tavaly, év közben távozott a Ferraritól felesége halálát követően, egy ideje pedig már pletykáltak arról, hogy idén a Mercedes kulcsembere lehet.

A német istálló végül hivatalos bejelentést tett csütörtökön: Allison náluk folytatja technikai igazgatóként.

„Izgatottan várom már, hogy újra munkához lássak, miután egy ideig távol voltam a sporttól” – mondta Allison, aki korábban a Renault csapatánál is tevékenykedett az F1-ben.

„Óriási kiváltság, hogy megkaptam ezt a pozíciót egy olyan csapatnál, mely látványosan jól teljesített az elmúlt 3 szezonban. Alig várom már, hogy segítsem a Mercedest abban, hogy tovább erősödjön a következő években.”

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója hozzátette: „Technikai részlegünk már eddig is hihetetlenül tehetséges szakemberekből állt, és csúcsteljesítményt nyújtott azzal, hogy sorozatban 3 világbajnoki címet nyertünk.”

„Nem volt könnyű feladat megtalálni azt a személyt, aki tovább tudja erősíteni tapasztalt mérnökeinket, és lehetőséget tud adni a fiatal csapattagoknak a fejlődésre, és emellett saját nézeteit is hozzá tudja adni a munkához.”

„James egy nagyon kifinomult mérnök – azt gondolom, megtaláltuk a tökéletes embert erre a feladatra.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Egy csoportosulás keretében újra szövetségre lépnének egymással a Forma-1 csapatai, hogy...

Hozzászólások

( komment)