Hivatalos: Alonso 2010-ig marad a Renault-nál!

A Renault hivatalosan is megerősítette, hogy további két évvel meghosszabbította a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso szerződését, aki mellett jelenlegi csapattársa, Nelsinho Piquet kap majd helyet a 2009-es idényben.

A Renault hivatalosan is megerősítette, hogy további két évvel meghosszabbította a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso szerződését, aki mellett jelenlegi csapattársa, Nelsinho Piquet kap majd helyet a 2009-es idényben.

A Renault pontot tett a hosszú hónapok óta tartó találgatások végére, és szerdán kiadott közleményében hivatalosan is bejelentette, hogy változatlan versenyzői felállással vág neki a következő idénynek.

A francia gárda vezetője, Flavio Briatore azt reméli, hogy döntésüknek köszönhetően egy kiegyensúlyozott versenyzői párossal kezdhetik meg a számos újdonságot magával hozó 2009-es szezont az F1-ben.

“Az ING Renault F1 Team az egyik legizgalmasabb párossal vághat neki a jövő évnek, hiszen ötvözi a fiatalságot és a tapasztalatot” – mondta az olasz szakember.

“Az, hogy Fernando további két évre elkötelezte magát a csapat mellett, azt bizonyítja, hogy igenis hisz a csapatban, és mi nagyon örülünk annak, hogy tovább folytathatjuk vele a munkát.”

“Hatalmas segítségünkre volt az idei nehéz szezon folyamán, és irányítása illetve tehetsége a csapat kemény munkájában is megmutatkozott, amit a szezon utolsó versenyein elért eredményeink is bizonyítanak, hiszen az ING Renault F1 Team visszatért az élcsapatok közé a Forma-1-ben.”

Alonso két bajnoki címet is nyert a Renault-val, mielőtt még átigazolt volna a McLaren istállóhoz a 2006-os idényre, ahol borzalmasan érezte magát, így egy év után ismét visszatért a franciákhoz.

Bár a szezon eleje borzalmasan sikerült számára, az R28-as messze nem hozta azt, amit sokan vártak tőle, a csapat a szezon végére feltámadt, amit az is bizonyít, hogy a spanyol versenyző zsinórban két futamgyőzelmet is aratott Szingapúrban, illetve Japánban.

“Egy nagyon nehéz kezdés után, szerencsére túljutottunk a nehézségeken, és egyenletesen javult a teljesítményünk a szezon során” – mondta Alonso. “A szingapúri, illetve a japán futamon aratott győzelmem, illetve a szezonzárón megszerzett második helyem is azt bizonyítja, hogy igenis versenyképesek tudunk lenni.”

“A múltban már nyertünk együtt bajnokságokat, ugyanakkor voltak nehéz pillanataink is, azonban meggyőződésünk, hogy meg tudjuk ismételni sikereinket a következő években.”

A kétszeres világbajnokot sokan már a Ferrarinál és a BMW-nél látták, azonban végül úgy döntött, marad a Renault-nál.

“Úgy döntöttem, hogy maradok az ING Renault F1 istállónál, mert ahogy azt az egész szezonban hangoztattam, ők voltak az elsődleges opció számomra, és nagyon boldognak éreztem magam velük” – folytatta Alonso. “Egy nagyon összehangolt csapat, nyerő hozzáállással, ami fekszik nekem.”

Piquet jövője is sokáig kérdéses volt a Renault-nál, miután elég gyengén kezdte debütáló évét a Forma-1-ben, ám az utóbbi futamokon mutatott egyre jobb teljesítménye végül meggyőzte a vezetőséget arról, hogy igenis van helye a csapatban.

“Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy a jövő évben is az ING Renault istállónál versenyezzek a Forma-1-ben” – mondta a brazil. “Bár nem volt egyszerű számomra az idei év, nagyon sokat tanultam, és a megszerzett tapasztalatomat kamatoztatni szeretném jövőre.”

“Köszönetet szeretnék mondani a csapatnak a támogatásért, és azért, hogy hisznek bennem. Már most nagyon várom a 2009-es szezont, és izgatottan készülök a téli időszakra, mikor is mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a következő idényre.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!