Hivatalos: Alonso elhagyja az F1-et

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Fernando Alonso befejezi Forma-1-es pályafutását.

A spanyol néhány nappal ezelőtt közösségi oldalán jelezte, hogy augusztus 14-én nagy bejelentésre készül. A találgatásoknak most pedig véget is vetett: 2019-től már nem tagja a száguldó cirkusz mezőnyének.

17 csodálatos év után eljött az idő, hogy váltsak. Minden percét élveztem a fantasztikus szezonoknak, és nem tudom eléggé megköszönni azoknak az embereknek, akik ilyen különlegessé tették ezeket. Az idei évből még hátra vannak futamok, ezeken pedig még nagyobb elszántsággal és szenvedéllyel fogok versenyezni.” – mondta Alonso.

A döntésemet már hónapokkal ezelőtt meghoztam. Szeretnék köszönetet mondani Chase Carey-nek és a Liberty Mediának, akik sokat tettek azért, hogy meggondoljam magam.

Továbbá szeretnék köszönetet mondani korábbi csapataimnak, csapattársaimnak, partnereimnek, az újságíróknak és mindenkinek, akikkel együtt dolgoztunk pályafutásom során. Külön köszönöm a szurkolóimnak! Biztos vagyok benne, hogy a jövőben útjaink még keresztezni fogják egymást!” – így búcsúzik a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso a Forma-1-től.

 

 

 

 

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!