Verstappen vs. Ocon

Hivatalos: Alonso elhagyja az F1-et

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Fernando Alonso befejezi Forma-1-es pályafutását.

A spanyol néhány nappal ezelőtt közösségi oldalán jelezte, hogy augusztus 14-én nagy bejelentésre készül. A találgatásoknak most pedig véget is vetett: 2019-től már nem tagja a száguldó cirkusz mezőnyének.

17 csodálatos év után eljött az idő, hogy váltsak. Minden percét élveztem a fantasztikus szezonoknak, és nem tudom eléggé megköszönni azoknak az embereknek, akik ilyen különlegessé tették ezeket. Az idei évből még hátra vannak futamok, ezeken pedig még nagyobb elszántsággal és szenvedéllyel fogok versenyezni.” – mondta Alonso.

A döntésemet már hónapokkal ezelőtt meghoztam. Szeretnék köszönetet mondani Chase Carey-nek és a Liberty Mediának, akik sokat tettek azért, hogy meggondoljam magam.

Továbbá szeretnék köszönetet mondani korábbi csapataimnak, csapattársaimnak, partnereimnek, az újságíróknak és mindenkinek, akikkel együtt dolgoztunk pályafutásom során. Külön köszönöm a szurkolóimnak! Biztos vagyok benne, hogy a jövőben útjaink még keresztezni fogják egymást!” – így búcsúzik a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso a Forma-1-től.

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

Alonso: Egy topcsapatnak igent mondanék

Fernando Alonso sosem titkolta, hogy van esély arra, hogy egy napon visszatér a Forma-1-be – akár versenyzői szerepkörön kívül is, ennek pedig legfőbb oka, hogy hiányzik neki a sport.

Fotó: Alonso is ellátogatott a barcelonai tesztre

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso is ellátogatott kedden a csapatok barcelonai tesztjére. A spanyol figyelemmel kísérte korábbi csapata munkáját, mely egyébként igazán eredményes volt, hiszen Lando Norris az élen zárta a tesztnapot.

Alonso: Van egy tanácsom Mick Schumachernek

Fernando Alonso szerint Mick Schumachernek nincs könnyű dolga édesapja, Michael Schumacher Forma-1-ben elért eredményei miatt, éppen ezért sok tapasztalatot kell gyűjtenie karrierje kezdetén. Mick Schumacher

Friss hírek