Megosztás:

Hivatalos: Alonso máshol is rajthoz áll 2018-ban!

Alonso ott lesz a Daytona-i 24 óráson.
Alonso ott lesz a Daytona-i 24 óráson. © McLaren

Immáron hivatalos, hogy 2018-ban rajthoz áll a Daytona-i 24 óráson a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso. A spanyol versenyző Lando Norris csapattársa lesz majd.

A hírt a United Autosports erősítette meg csütörtökön. Alonso az istálló Ligier JS P2017-esével versenyezhet majd Phil Hanson, valamint a McLaren juniorversenyzője, Lando Norris csapattársaként.

Ez lesz az első alkalom, hogy Alonso egy prototípus sportautóval versenyezhet.

A kétszeres Forma-1-es világbajnok tavaly kihagyta a Monacói Nagydíjat, amikor rajthoz állt a legendás Indianapolis 500-on.

Alonsónak jövőre nem kell Forma-1-es versenyt kihagynia, hiszen a Daytona-i 24 órást január 26-27. között tartják majd.

Ezt megelőzően, január 5-7. között pedig egy hivatalos tesztet is rendeznek.

„Micsoda izgalmas és érdekes projekt! Egy új kihívás számomra az, hogy megismerhetek egy új szériát, és alkalmazkodhatok egy új autóhoz egy teljesen más vezetési stílussal” – mondta Alonso.

„Alig várom már, hogy ismét teszteljem magam versenyzőként. A Daytona-i 24 órás a legikonikusabb endurance-verseny az Egyesült Államokban, és egyike a világ legnagyszerűbb versenyeinek. Mindenki ismeri. Ráadásul része a ’Hármas koronának’. Ahogy mondtam, a célom az, hogy teljes versenyző legyek, és ez a verseny segíthet felkészülni arra, hogy a jövőben is részt vegyek más endurance-futamokon.”

„A versenyt januárban tartják, amikor nincsenek F1-es futamokon, és leginkább a fizikai felkészülésen dolgozunk. Jó lesz újra a volán mögé ülni! Hálás vagyok a United Autosportsnak a lehetőségért, és köszönöm a McLarennek, hogy támogatnak engem ebben a kalandban.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown abban bízik, a patinás brit istálló a Renault motorjaival 2018-...

Hozzászólások

( komment)