Hivatalos: Brawn távozik a Mercedestől! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Brawn távozik a Mercedestől!

HIRDETÉS

A Mercedes Forma-1-es csapata csütörtök délelőtt hivatalos közleményben erősítette meg, Ross Brawn december 31-i hatállyal távozik az istállótól, feladatkörét Toto Wolff és Paddy Lowe veszik át.


A Mercedes Forma-1-es csapata csütörtök délelőtt hivatalos közleményben erősítette meg, Ross Brawn december 31-i hatállyal távozik az istállótól, feladatkörét Toto Wolff és Paddy Lowe veszik át.

Már jó ideje pletykáltak arról, a szakember az idei szezont követően elhagyhatja a német alakulatot, bár a Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda mindent megtett azért, hogy meggyőzze Brawnt a maradásról.

A hetek óta tartó találgatásoknak végül a Mercedes csütörtök délelőtti kommünikéje vetett véget, melyben a csapat bejelentette, Brawn feladatkörét a jövőben Toto Wolff és Paddy Lowe ügyvezető igazgatók veszik át.

Brawn hivatalosan december 31-én köszön le posztjáról a brackley-i gárdánál.

„A legfontosabb dolog a leköszönésemben az volt, hogy megfelelően időzítsem a csapat számára, hogy biztosítani tudjuk a jövőbeli sikereket” – mondta a brit szakember.

„Az az utódlási folyamat, melyet idén kezdtünk bevezetni, biztosítani tudja azt az átmenetet, amire szükség van most, hogy Toto és Paddy átveszik a csapat irányítását.”

„A Mercedes-Benz jelentős befektetéseket eszközölt úgy személyzeti, mint infrastrukturális fronton Brackley-ben és Brixworth-ben. Köszönhetően e két létesítmény mondhatni egységesítésének, a csapat egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy sikeres legyen 2014-ben, és büszke vagyok arra, hogy segíthettem lefektetni ennek alapjait.”

„2014-ben viszont új éra köszönt a sportágra. Úgy éreztük, most érkezett el az ideje annak, hogy a menedzsmentben is egy új éra vegye kezdetét – mindezt annak érdekében, hogy szervezetünk a lehető legerősebb legyen az elkövetkező években.”

„Nemcsak a pályán elért eredményekre lehetünk büszkék, hanem arra az organizációra is, amit felépítettünk Brackley-ben. Az elmúlt hat szezon különböző fázisaiban ez a csapat pályafutásom néhány legemlékezetesebb pillanatát nyújtotta nekem. Az idei bajnokság során elért konstruktőri második hely abszolút mérföldkő a bajnoki sikerhez vezető úton.”

Hirdetés

„Meggyőződésem, hogy a jövőben rengeteg siker vár még erre a csapatra, és igazán büszke leszek arra, hogy kivehettem a részem abból a munkából, amit ezen eredmények elérése érdekében végeztünk.”

Niki Lauda elárulta, szerették volna meggyőzni Brawnt a maradásról, ő azonban hajthatatlan volt.

„Hosszas egyeztetéseket folytattunk vele arról, hogyan is folytathatnánk ezzel a csapattal, de tény, hogy nem lehet visszatartani egy olyasvalakit, aki már eldöntötte, hogy továbbáll” – mondta a Mercedes nem ügyvezető elnöke.

„Ross úgy döntötte, ez a megfelelő időpont ahhoz, hogy átadja a stafétabotot Totónak és Paddy-nek, mi pedig tiszteletben tartjuk a döntését.”

„Ők ketten a megfelelő emberek arra, hogy irányítsák ezt a csapatot 2014-ben, és azon túl.”

Azt egyelőre nem tudni, Brawn hol folytatja pályafutását 2014-ben, ha folytatja egyáltalán. A pletykák szerint nem kizárt, hogy a Hondához szerződik, de szóba került a McLaren és a Ferrari csapata is. F1-es berkekben néhányan tudni vélik, a szakember a jövőben az FIA-nál segédkezhet a sportág irányításában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!