Hivatalos: Button átigazolt a McLarenhez - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Button átigazolt a McLarenhez

HIRDETÉS

Jenson Button egy hosszú távú szerződést kötött a McLarennel, így a jövő évtől Lewis Hamilton csapattársaként folytatja pályafutását a Forma-1-ben, erősítette meg a wokingi alakulat hivatalos weboldalán.

Jenson Button egy hosszú távú szerződést kötött a McLarennel, így a jövő évtől Lewis Hamilton csapattársaként folytatja pályafutását a Forma-1-ben, erősítette meg a wokingi alakulat hivatalos weboldalán.

A csapat közleményében csak annyit árul el, hogy egy több évre szóló szerződésről van szó, azonban a BBC információi szerint a brit versenyző a 2012-es idény végéig, azaz a következő három évre szerződött a wokingi alakulathoz, évi hat millió fontért.

Mindez pedig azt jelenti, hogy a McLaren három évig változatlan felállással fog rajthoz állni, hiszen Hamiltont is 2012 végéig köti szerződése a csapathoz.

A héten sok minden történt a McLaren háza táján, hiszen hétfőn hivatalossá vált, hogy a Mercedes felvásárolja a Brawn GP-t, és már jövőre gyári csapatot indít a Forma-1-ben, így a figyelem nagyobb része a brackley-i bázisú gárdára irányul majd.

A McLaren azonban nem szomorkodott a hír hallatán, sőt a McLaren Csoport elnöke, Ron Dennis még örült is annak, hogy visszanyerik függetlenségüket, hiszen két éven belül visszavásárolhatják a Daimler által birtokolt 40%-os részvénycsomagjukat.

Az pedig, hogy jövőre két világbajnokot ültethetnek autóikba, még magabiztosabbá teszi majd őket. Legutóbb egyébként 1989-ben fordult elő, hogy két bajnok csatázott egy csapaton belül, Ayrton Senna és Alain Prost, szintén a McLarennél.

Button pedig a világbajnoknak járó egyes rajtszámot is magával viszi, így az egyes és a kettes rajtszám jövőre is a McLarennél marad, és nem a Mercedes GP-vé alakuló Brawné lesz, ami szintén lélektani előnyt jelenthet.

A brit pilóta egyébként sokáig tárgyalásban állt a Brawn vezetésével, ám végül nem tudtak megegyezni az anyagi feltételekben. Közben a McLaren is megszakította a tárgyalásokat a Ferraritól távozó Kimi Raikkönennel, aki szintén nem akart engedni a fizetéséből.

Ezzel pedig megnyílt az út Button előtt, aki kapva kapott az alkalmon, hogy egy nagy múltú, világbajnok csapathoz igazoljon, ahol ráadásul még azt a pénzt is megkapja, amire vágyott.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!