Megosztás:

Hivatalos: Gasly és Hartley lesznek a Toro Rosso versenyzői 2018-ban!

A Toro Rosso bejelentette jövő évi versenyzőit.
A Toro Rosso bejelentette jövő évi versenyzőit. © Scuderia Toro Rosso

A Toro Rosso Forma-1-es csapata csütörtökön hivatalos közleményben jelentette be, hogy 2018-ban a Pierre Gasly – Brendon Hartley kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Mindkét versenyző idén mutatkozott be a Toro Rosso színeiben, a faenzai kiscsapat pedig úgy tűnik, elégedett eddigi teljesítményükkel, hiszen nemrég megerősítették, jövőre is számítanak rájuk.

„Nagyon örülünk, hogy a Red Bull már ilyen korán megerősítette, hogy Pierre és Brendon lesznek a versenyzőink 2018-ban” – mondta Franz Tost csapatfőnök.

„Az év utolsó szakaszában megmutatták, hogy készen állnak a Forma-1-re: gyorsan alkalmazkodtak az autóhoz, jó teljesítményt mutattak, és demonstrálták, hogy készen állnak a kihívásra.”

„Lenyűgözött minket a meredek tanulási görbéjük. Mint tudjuk, az F1-ben nem mindenki tud ilyen gyorsan alkalmazkodni! Ezért nagyon várjuk már, hogy egy teljes évet eltöltsünk velük. Egy olyat, mely során reményeink szerint jó csomagot biztosíthatunk nekik. Meggyőződésem, hogy keményen nyomják majd, és erős eredményekért harcolhatnak a csapattal közösen.”

A két versenyző természetesen nagyon örül annak, hogy az istálló 2018-ban is számít rájuk. Gasly azt mondja, nagyon hálás a Red Bullnak.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy teljes idényemet tölthetem el a Forma-1-ben a Toro Rosso színeiben” – fogalmazott a francia.

„Szeretnék köszönetet mondani minden érintettnek, aki segített eljutni ide: a Red Bullnak, a Toro Rossónak, a családomnak, és mindazoknak, akik támogattak az alsóbb kategóriákban.”

„Izgatottan és motiváltan várom a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat, és a teljes jövő évet. Alig várom!”

A két versenyző közül talán Brendon Hartley érezheti magát szerencsésebbnek, hetekkel ezelőtt ugyanis még álmodni sem mert arról, hogy a Forma-1-ben kap lehetőséget.

„Fantasztikus, hogy a Toro Rosso versenyzője lehetek jövőre” – mondta az új-zélandi tehetség.

„Nagy elégedettségre ad okot az, ha egy meglepetésszerű lehetőséget sikerül egy 2018-as F1-es ülésre váltani! Nem is lehetnék boldogabb! Szeretnék köszönetet mondani a Red Bullnak és a Toro Rossónak, amiért hittek bennem, és adtak egy második esélyt. Az álmok valóra válhatnak!”

„Most még keményebben fogok dolgozni, mint valaha, hogy jó eredményekkel zárjam ezt a dolgos idényt, és olyan erősen kezdjem az új évet, amennyire csak lehet.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn elárulta, nem számított arra, hogy ennyire negatív...

Hozzászólások

( komment)