Hivatalos: Honda-motorra vált a Red Bull az F1-ben!

Fotó: Red Bull Racing
MONTMELO, SPAIN - MAY 12: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during qualifying for the Spanish Formula One Grand Prix at Circuit de Catalunya on May 12, 2018 in Montmelo, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)

A Red Bull Forma-1-es csapata kedden délelőtt hivatalos közleményben erősítette meg, 2019-től kezdődően a Honda erőforrásait használja a száguldó cirkuszban.

A korábban négy világbajnoki címet nyerő istálló egy ideje már egyeztetett a japán gyártóval, és mivel a Honda-motorjait idén a Red Bull kiscsapata, a Toro Rosso már használhatja, kiváló rálátása volt a V6-os erőforrások fejlődésére.

A Red Bull közleményéből kiderül, a Hondával kötött megállapodás két évre szól, tehát a 2019-es és 2020-as idényben biztosan a japánok erőforrásait használja majd a csapat a Forma-1-ben.

„Ez a több évre szóló, Hondával kötött megállapodás egy izgalmas, új éra kezdetét jelenti a Red Bull Racing számára, hogy ne csak a futamgyőzelmekért, hanem a világbajnoki címekért harcolhassunk” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„Az efféle döntéseket mindig szenvtelenül hoztuk meg, úgy, hogy egyetlen kritériumunk volt: hogy hiszünk abban, így lehetőségünk lesz arra, hogy egy magasabb szinten versenyezzünk. Miután alaposan megfontoltuk és kiértékeltük a helyzetet, biztosak vagyunk abban, hogy a Hondával való partnerség a megfelelő út a csapat számára.”

„Lenyűgözött minket a Honda F1 iránti elkötelezettsége, a rendkívüli fejlődése, melyet a közelmúltban ért el testvércsapatunkkal, a Toro Rossóval, illetve ambíciója, mely egyezik a miénkkel. Alig várjuk már, hogy együtt folytassuk a Hondával a következő években, és együtt versenyezzünk a Forma-1 legnagyobb elismeréseiért.”

A Honda elnöke, Hacsigo Takahiro hozzátette: „Miután a Toro Rossóval egy remek kapcsolatot sikerült létrehoznunk, úgy döntöttünk, hogy a Red Bull családján belül a másik csapatra is kiterjesztjük F1-es tevékenységünket, így már 2019-től kezdve a Red Bull Racinggel is együtt dolgozunk.”

„Hisszük, hogy a Toro Rossóval és a Red Bull Racinggel való együttműködés lehetőséget biztosít arra, hogy elérjük céljainkat, és közelebb kerüljünk a futamgyőzelmekhez, illetve a világbajnoki címekhez.”

„Az ez egyeztetések nagyon gyorsan zajlottak, hála a Red Bull nyitottságának és tiszteletteljes hozzáállásának.”

A kiadott közlemény megerősíti, az istálló továbbra is Aston Martin Red Bull Racing néven folytatja F1-es szereplését.

Fotó: Red Bull Racing

Ezzel eldőlt, hogy a Red Bull 12 évnyi együttműködés után szakít eddigi motorpartnerével, a Renault-val.

A Milton Keynes-i istálló először 2007-ben használta a franciák erőforrásait, az együttműködés során pedig eddig 57 futamgyőzelmet és 8 világbajnoki címet (4 egyéni és 4 konstruktőri) szerzett a páros.

„Szeretnénk köszönetet mondani a Renault-nak az elmúlt 12 évért – egy olyan periódusért, mely során hihetetlen pillanatokat éltünk meg együtt” – fogalmazott Christian Horner.

„Néha voltak nézeteltéréseink, de a Renault mindig fáradhatatlanul dolgozott, és a legjobbat nyújtotta azért, hogy versenyképes erőforrást adjon nekünk. A mai napig ez a helyzet, és szeretnénk köszönetet mondani a Renault csapatának, főleg azoknak a srácoknak, akik a garázsunkban dolgoznak minden egyes versenyen.”

„Szeretnénk a csúcson befejezni ezt az együttműködést a szezon végén. Arra összpontosítunk, hogy az év hátralévő részében a lehető legjobb eredményeket érjük el, és a legjobbakat kívánjuk a Renault-nak a jövőben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!