Hivatalos: Kirúgta F1-es csapatfőnökét a Ferrari!

FORMULA 1 - GP of Austria 2017
SPIELBERG,AUSTRIA,07.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows team principal Maurizio Arrivabene (Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram - For editorial use only. Image is free of charge.
Menesztette pozíciójából csapatfőnökét, Maurizio Arrivabenét a Ferrari Forma-1-es csapata – jelentették be szűkszavú közleményben a maranellóiak.

Menesztette pozíciójából csapatfőnökét, Maurizio Arrivabenét a Ferrari Forma-1-es csapata – jelentették be szűkszavú közleményben a maranellóiak.

Arról már tavaly év közben is pletykáltak, hogy Arrivabene nézetei nem feltétlenül egyeztek a technikai igazgató Mattia Binotto elképzeléseivel, és már akkor lehetett olyan híreket hallani, melyek szerint az azóta elhunyt Sergio Marchionne elnök már döntött a szakember menesztéséről.

Arrivabene menesztéséről hétfő reggel a Gazzetta dello Sport című olasz lap számolt be.

A Ferrari hétfő délután adott ki hivatalos közleményt, melyben megerősítette: Arrivabene távozik a csapatfőnöki székből, helyét a 2016 óta technikai igazgatóként tevékenykedő Mattia Binotto veszi át.

„Négyévnyi fáradhatatlan hozzájárulás és elkötelezettség után Maurizio Arrivabene távozik a csapattól” – áll a Ferrari által kiadott közleményben.

„A döntést hosszas egyeztetés után a vállalat felsővezetősével közösen hoztuk meg Maurizio hosszabb távú személyes érdekeit, illetve a csapat érdekeit szem előtt tartva.”

„A Ferrari szeretne köszönetet mondani Mauriziónak értékes hozzájárulásáért a csapat versenyképességének növelésében az elmúlt pár évben, és a legjobbakat kívánja neki a jövőre.”

„Azonnali hatállyal Mattia Binotto veszi át a Scuderia Ferrari csapatának csapatfőnöki pozícióját. Az összes technikai részleg továbbra is Mattiának jelent.”

Binotto 1995 óta dolgozik a Ferrarinál, kezdetben motormérnökként, majd a motorrészleg vezetőjeként tevékenykedett.

A Ferraritól távozó Maurizio Arrivabene 2014 novemberében lett az olasz istálló csapatfőnöke, amikor Marco Mattiaccit váltotta.


Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!