Hivatalos: Kubica kihagyja a 2012-es idénynyitót - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Kubica kihagyja a 2012-es idénynyitót

HIRDETÉS

A Lotus Renault GP alakulata szerdán délelőtt hivatalos közleményben tudatta, lengyel versenyzője, Robert Kubica egész biztosan nem utazik a csapattal a 2012-es szezon idénynyitó futamára, az Ausztrál Nagydíjra.


A Lotus Renault GP alakulata szerdán délelőtt hivatalos közleményben tudatta, lengyel versenyzője, Robert Kubica egész biztosan nem utazik a csapattal a 2012-es szezon idénynyitó futamára, az Ausztrál Nagydíjra.

A 26 esztendős versenyző szerdán tájékoztatta minderről a brit-francia gárdát, mivel úgy érezte, túl korai lenne versenyautóba ülnie jövő tavasszal.

Kubica rehabilitációja ezzel együtt továbbra is jó ütemben halad, már könnyedén sétál, mozgatni tudja kezét és könyökét, ám úgy érzi, több időre van még szüksége.

A Lotus Renault GP közleményében kiemeli, továbbra is elkötelezettek a lengyel versenyző iránt, így mindent megtesznek azért, hogy segítsék visszatérését. A csapat tesztautója készen áll arra, hogy Kubica bármikor használja, az egyszeres futamgyőztes menedzsmentje ráadásul tárgyal a szerződés 2013-ra való kiterjesztéséről.

Habár a gárda csalódottan fogadta a híreket, mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb felállásban vágjon neki a következő szezonnak, a versenyző ülésre esélyesek pedig vezethetik majd az istálló autóját a téli teszteken.

„Noha nagyon-nagyon keményen dolgoztam az elmúlt hetekben, arra a következtetésre jutottam, hogy nem állok még készen a 2012-es szezonra” – mondta csalódottan Kubica.

„Felhívtam és informáltam a csapatot a kialakult helyzetről. Nehéz döntés volt, de egyben a legésszerűbb is. Tudom, hogy a Lotus Renault GP-nek fel kell készülnie a jövő évre, és nem lett volna helyes kitolni a határidőket.”

„A rehabilitációm kielégítően halad, és orvosaim folyamatosan lenyűgözőnek titulálják azt. Egyszerűen csak több időre van szükségem, hiszen 100 százalékig készen akarok állni.”

A csapatot irányító Eric Boullier hozzátette, rendkívül lesújtotta a csapatot a lengyel versenyző tájékoztatása, ám kijelentette, több versenyzővel is megkezdik a tárgyalásokat hamarosan.

Hirdetés

„Természetesen a csapat minden tagja nagyon csalódott. Az, hogy Robert nem áll rajthoz Ausztráliában, a következő szezon kezdetén, nem az, amiben reménykedtünk” – mondta a francia szakember.

„Viszont érett döntést hozott, a Lotus Renault GP érdekeit tartotta szem előtt. Csapatként és családként továbbra is 100 százalékig mögötte állunk, és segíteni fogunk neki, amennyire csak tudunk.”

„A szimulátor, egy együléses versenyautó és F1-es pályaidő is vár rá. Addig is megkezdjük a tárgyalásokat néhány versenyzővel, hogy amilyen hamar csak tudunk, döntsünk jövő évi versenyzőpárosunkról.”

„Robert lépésről-lépésre halad majd, és beugrik az autóba, amikor úgy érzi, hogy eljött az ideje. A csapat 520 tagjának nevében gyors felépülést kívánok neki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!