Hivatalos: Kubica váltja Alonsót a Renault-nál - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Kubica váltja Alonsót a Renault-nál

HIRDETÉS

A Renault szerdán kiadott hivatalos közleményében megerősítette, hogy Robert Kubica veszi át Fernando Alonso év végén megüresedő helyét a következő idényben. A lengyel pilóta csapattársáról később döntenek.

A Renault szerdán kiadott hivatalos közleményében megerősítette, hogy Robert Kubica veszi át Fernando Alonso év végén megüresedő helyét a következő idényben. A lengyel pilóta csapattársáról később döntenek.

A Renault mellett a Toyota is harcban volt a BMW Sauber versenyzője szolgálataiért, azonban a tárgyalások már a hétvégén megszakadtak a japánokkal, így csak idő kérdése volt, hogy a francia alakulat mikor jelenti be az érkezését.

Sokan azt gyanították, hogy már kedden hivatalossá válhat az átigazolás, azonban ismeretlen okok miatt a bejelentés szerdára tolódott, ám a hír senkit nem ért váratlanul.

A Renault ideiglenesen kinevezett csapatvezetője, Bob Bell elmondta, hogy már egy ideje figyelik Kubicát, aki egyébként négy évvel ezelőtt velük mutatkozott be a Forma-1-ben, mikor tesztelési lehetőséget kapott, amiért megnyerte a WSR bajnokságot.

“Azóta, hogy Robert megkezdte versenyzői pályafutását a királykategóriában még 2006-ban, rajta tartottuk a szemünket, mert generációja egyik legnagyobb született tehetségének tartjuk, amit az eredményeivel is bizonyított” – mondta Bell.

“Éppen ezért nagyon örülünk annak, hogy megszereztük, és ő ül majd az egyik autónkban a következő idényben. A Renault-nak komoly tervei vannak a jövőre nézve, és úgy érezzük, hogy Robert hatalmas szerepet játszhat ezek elérésében.”

Kubica, aki eddig mindössze egy futamgyőzelmet szerzett még tavaly Kanadában, az idei évben nem tudott harcba szállni az élmezőnnyel, csapata gyengélkedése miatt.

A BMW év végi kiszállásával pedig teljesen bizonytalanná vált a hinwili bázisú gárda jövője, egyelőre még érvényes nevezése sincs 2010-re, és csak abban az esetben állhat rajthoz a következő idényben, ha az egyik új csapat mégsem tudja vállalni az indulást.

A lengyel pilóta éppen ezért nagyon örül annak, hogy sikerült szerződést kötnie a Renault-val, ahol jó barátja, Fernando Alonso helyét veszi majd át, aki a Ferrarinál folytatja pályafutását.

“Boldog vagyok, hogy csatlakozhatom a Renault istállóhoz a 2010-es szezonban” – mondta. “Úgy érzem, különleges a kapcsolatom ezzel a csapattal, mert 2005-ben megnyertem a WSR bajnokságot, és lehetőséget kaptam arra, hogy tesztelhessek a csapattal Barcelonába, ami megnyitotta az utat előttem a Forma-1-be.”

Hirdetés

“A Renault-hoz hasonlóan, engem is a győzelem éltet, és nagyon tetszik a barátságos, nyílt hozzáállásuk. Nagyon motivált vagyok, és optimistán tekintek a jövőbe, hogy együtt közösen, az élen lehetünk jövőre, és remélhetőleg harcba tudunk majd szállni a világbajnoki címért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!