Hivatalos: Massa a Williamsnél folytatja 2014-ben - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Massa a Williamsnél folytatja 2014-ben

HIRDETÉS

A Williams Forma-1-es csapata hétfőn délután hivatalos közleményben erősítette meg, hogy 2014-ben Felipe Massa lesz Valtteri Bottas csapattársa. Ezzel eldőlt, hogy Pastor Maldonado távozik a csapattól.



A Williams Forma-1-es csapata hétfőn délután hivatalos közleményben erősítette meg, hogy 2014-ben Felipe Massa lesz Valtteri Bottas csapattársa.

A brazil versenyző nyolc szezon után int búcsút jelenlegi csapatának, a Ferrarinak, érkezésével pedig az is eldőlt, hogy Pastor Maldonadónak távoznia kell a Williamstől.

Frank Williams, az istálló csapatfőnöke elárulta, Massa tapasztalata kulcsszerepet játszott a csapat döntésében – azt nem tudni, a brazil pontosan hány évre szerződött a grove-i gárdához, a hivatalos kommüniké egy „több évre szóló” kontraktusról tesz említést.

„Nagy örömünkre szolgál megerősíteni 2014-es versenyzői felállásunkat, és üdvözöljük Felipét a Williams családjában” – mondta a névadó csapatfőnök.

„Ő egy kivételes tehetség, egy igazi küzdő a pályán, ráadásul rengeteg tapasztalattal bír.”

Massa maga úgy nyilatkozott, egy álma válik valóra azzal, hogy a Forma-1-ben egykor szebb napokat is megélt istállónál folytathatja.

„A Williams egyike a Forma-1 legsikeresebb csapatainak. Amikor kisgyerek voltam, mindig arról álmodtam, hogy a Williamsnél, a Ferrarinál, vagy a McLarennél versenyezzek. Nagyon örülök annak, hogy a Ferrari után egy újabb ikonikus csapatnál folytathatom” – fogalmazott a brazil.

„Miután rengeteget változnak a szabályok, remélem, hogy tapasztalatom hasznos lesz majd a csapat számára, és sikerül kilábalni ebből a nehéz időszakból.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!