Hivatalos: Még három évig biztosan marad a Pirelli

A Motorsport Világtanács (WMS) döntését követően megújította közös szerződését a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), valamint a Pirelli – jelentette be az FIA csütörtök délután.A Motorsport Világtanács (WMS) döntését követően megújította közös szerződését a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), valamint a Pirelli – jelentette be az FIA csütörtök délután hivatalos közleményben.

A megállapodás értelmében az olasz gumigyártó még három évig biztosan ellátja abroncsaival a királykategória mezőnyét.

A sportot irányító testület és a Pirelli a csapatokkal együttműködve folyamatosan azon dolgozik, hogy javítsa a biztonságot és a teljesítményt a Forma-1-ben, ennek értelmében pedig jelentős változások léptek életbe a sportszabályzatban is.

Ennek megfelelően a 12 előszezoni tesztnapból egy napot kizárólag az esőgumik tesztelésével tölt majd el a mezőny, míg a szezonközi 8 tesztnapból a csapatok egyet-egy kizárólag gumitesztelésnek szentelnek majd.

Ez utóbbi azt jelenti, hogy a Pirelli ismét szervez gumiteszteket, melyeken egy – vagy maximum két – csapat vehet részt.

A Pirelli és az FIA emellett egyeztetéseket folytat majd arról is, az olasz gumigyártó vállalat miképp tudná kivenni a részét a testület közúti biztonságot előtérbe helyező kampányában.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!