Hivatalos: Mercedes-motorokra vált a McLaren! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Mercedes-motorokra vált a McLaren!

HIRDETÉS
2021-től ismét a Mercedes motorjait használja majd a Forma-1-ben a McLaren csapata – jelentették be a felek szombaton.
Carlos Sainz, McLaren MCL34

A wokingi gárda 1995 és 2014 között dolgozott együtt a stuttgarti gyártóval, Mika Häkkinennel 1998-ban és 1999-ben, Lewis Hamiltonnal pedig 2008-ban szereztek világbajnoki címet.

Partnerségük után, 2015-ben a McLaren a Hondával lépett szövetségre, együttműködésük azonban kiábrándítóan alakult, így a McLaren 2018-ban már a Renault erőforrásait használja, és szerződésük szerint használja egészen 2020 végéig.

A Mercedes és a McLaren szombaton viszont bejelentette, 2021-től legalább 2024-ig közös utakon folytatják.

„Ez a megállapodás egy fontos lépés hosszú távú céljaink eléréséhez, ami az, hogy ismét sikeresek legyünk a Forma-1-ben” – mondta Zak Brown, a McLaren Racing ügyvezetője.

„A Mercedes jelenleg a mérce csapatként és erőforrásként is, szóval természetes, hogy szeretnénk együtt dolgozni a vállalattal a következő szakaszban. Ez a megállapodás egyúttal jól mutatja részvényeseink bizalmát, és egy fontos üzenet a befektetőink, munkavállalóink és rajongóink felé, miszerint elkötelezettek vagyunk amellett, hogy visszatérjünk a mezőny elejére.”

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff hozzátette: „Örömmel üdvözöljük ismét a McLarent a Mercedes-Benz családjában ennek a megállapodásnak a részeként.”

„Habár a két brand komoly történelemmel rendelkezik, ez az új megállapodás a jövőről szól, egy új éra kezdetéről. Nagyon bízunk abban, hogy ez a hosszú távú megállapodás egy újabb mérföldkő lesz a McLaren számára, mely csapat célja, hogy a sportág topcsapataival harcoljon a jövőben, beleértve a Mercedes gyári csapatát is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!