Hivatalos: Nem változtat versenyzőpárosán a Haas F1-es csapata - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Nem változtat versenyzőpárosán a Haas F1-es csapata

HIRDETÉS
2019-ben is a Romain Grosjean – Kevin Magnussen kettőssel vág neki a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeinek a Haas csapata – jelentette be az amerikai istálló pénteken.
Fotó: Haas F1 Team

2019-ben is a Romain Grosjean – Kevin Magnussen kettőssel vág neki a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeinek a Haas csapata – jelentette be az amerikai istálló pénteken.

Grosjean 2006 óta tagja a Haas F1-es csapatának, Magnussen pedig 2017-ben csatlakozott az amerikai istállóhoz.

Bár főleg Grosjeant érte sok kritika az idei szezon során, a Haas végül úgy döntött, a stabilitásra épít a jövőben, így nem változtat versenyzői felállásán az idei szezonra.

„Kezdettől fogva tapasztalt pilótákra volt szükségünk az autó és a csapat fejlődéséhez, és két kiváló és tapasztalt versenyzőnk van Romain Grosjean és Kevin Magnussen személyében” – mondta Günther Steiner csapatfőnök.

„Tavalyhoz képest drasztikus fejlődést értünk el, szóval meglehetősen egyszerű döntés volt, hogy megtartjuk mindkét versenyzőnket.”

A Haas jelenleg harmadik évét teljesíti a Forma-1-ben, jelenleg pedig az 5. helyet foglalja el a konstruktőri pontversenyben 76 ponttal – lemaradása 15 egységnyi a Renault-hoz képest.

„Azt gondolom, a 100 pontos határt át fogjuk törni, és ezt Romainnel és Kevinnel fogjuk megtenni” – folytatta Steiner.

„Mindketten űzik-hajtják egymást, hogy jobbak legyenek, és kollektív visszajelzéseik lehetővé teszik számunkra azt, hogy mi is fejlődjünk.”

Fotó: Haas F1 Team

Grosjean jövőre kilencedik szezonját teljesíti majd a Forma-1-ben, és természetesen örömmel marad a csapatnál.

„Igazán lenyűgöző azt látni, mit ért el a csapat ilyen rövid idő alatt” – mondta a svájci-francia versenyző.

Hirdetés

„Boldogan folytatom a Haas csapatával. Gene Haas valami különlegeset épített fel – olyat, amit még jobbá tehetünk. Megtiszteltetés, hogy a részese lehetek ennek.”

A 25 esztendős Magnussen hozzátette: „Soha nem voltam jobb helyzetben, mint most a Haasnál.”

„A csapat igazi versenyzőkből áll, mindannyian ugyanarra a dologra törekszünk. Mindannyian hiszünk egymásban, és ezért is értünk el már ennyi mindent.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!