Hivatalos: Nick Chester a Lotus új technikai főnöke - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Nick Chester a Lotus új technikai főnöke

HIRDETÉS

A Lotus Forma-1-es csapata szerda délután hivatalos közleményben erősítette meg, hogy Nick Chester veszi át a technikai igazgatói feladatokat az istállótól távozó James Allisontól.


A Lotus Forma-1-es csapata szerda délután hivatalos közleményben erősítette meg, hogy Nick Chester veszi át a technikai igazgatói feladatokat az istállótól távozó James Allisontól.

Allison legutóbb 2005-ben csatlakozott az enstone-i alakulathoz, ám korábban 1991-től 1992-ig, valamint 1994-től 1999-ig dolgozott az akkor még Benetton néven futó istállónál.

A szakember most elhagyja a csapatot – azt egyelőre még nem tudni, hol folytatja, ám minden valószínűség szerint egy élcsapatnál, mégpedig a Ferrarinál kap lehetőséget.

Helyét a Lotusnál Nick Chester veszi át, aki 2000 óta tagja a brit-francia alakulatnak, legutóbb főmérnökként tevékenykedett az istállónál, korábban pedig öt éven át az Arrows F1-es csapatánál tevékenykedett.

„Örömmel jelentjük be Nick Chestert, új technikai igazgatónkat. Jól ismerik már őt Enstone-ban, hiszen több mint 12 éve tagja csapatunknak” – mondta Eric Boullier csapatfőnök, majd köszönetet mondott a távozó James Allisonnak.

„A csapat és a magam nevében szeretnék köszönetet mondani James Allisonnak az Enstone-ban elvégzett munkájáért, és minden jót kívánunk neki a jövőre.”

Nick Chester elmondta, nagyon hálás a Lotusnak, amiért neki szavaztak bizalmat Allison távozása után.

„Több mint 12 éve dolgozom már Enstone-ban, és nagyon örülök, hogy én vehetem át a technikai igazgatói feladatokat” – nyilatkozta a szakember.

„Hálás vagyok a menedzsmentnek a belém vetett bizalomért. Tisztában vagyok azzal, hogy tovább kell folytatnunk az idei, E21-es versenyautó fejlesztését, miközben már fél szemmel a jövő évi modell építésére kell figyelnünk, hiszen teljesen más szabályok lépnek életbe.”

Hirdetés

„Izgalmas időszak vár ránk, és nagyon örül annak, hogy részese lehetek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!