Hivatalos: Paul di Resta a Force India versenyzője - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Paul di Resta a Force India versenyzője

HIRDETÉS

A Force India alakulata szerdán, egy Glasgowban tartott sajtótájékoztatón hivatalosan megerősítette, hogy 2011-ben az Adrian Sutil – Paul di Resta versenyzőpárossal vág neki az idei bajnokságnak.


A Force India alakulata szerdán, egy Glasgowban tartott sajtótájékoztatón hivatalosan megerősítette, hogy 2011-ben az Adrian Sutil – Paul di Resta versenyzőpárossal vág neki az idei bajnokságnak.

Az indiai kiscsapat véget vetve a hetek óta tartó találgatásoknak bejelentette: az olasz Vitantonio Liuzzi távozik a csapattól, és helyét a DTM-sorozat tavalyi bajnoka, Paul di Resta veszi át.

„Tavaly harmadik számú versenyző lettem és jó dolgok történtek, szóval remélem, hogy idén is jól alakulnak a dolgaim” – mondta di Resta.

“Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy bemutatkozhatok a Forma-1-ben. Nagyon régóta ez a célom, olyasvalami, amire azóta várok, mióta először pattantam gokartba. Nagyon keményen dolgoztam ezért a lehetőségért, és örülök, hogy egy olyan csapatnál versenyezhetek, mint a Force India, mely fiatal istálló és hasonlóan nagy ambíciókkal rendelkezik. Alig várom már, hogy ott legyek a rajtrácson Bahreinben.”

Míg Liuzzi szerződése ellenére távozott, addig továbbra is a csapattal tart a német Adrian Sutil, aki egyik honfitársát is üdvözölheti a Force Indiánál, hiszen a teszt -és tartalékversenyzői szerepkört idén a Williamstől távozott Nico Hülkenberg tölti majd be.

A tavalyi Brazil Nagydíjon pole pozíciót szerző versenyző elmondta, nagyon örül annak, hogy tagja lehet egy ilyen fiatal és lelkes csapatnak, mint a Force India.

„Örülök, hogy sikerült helyet találnom egy F1-es csapatnál és a Force India fiatal csapat lévén nagyszerű fejlődést mutatott be” – nyilatkozta a német tehetség.

“Alig várom már, hogy együtt dolgozzam a gárdával és biztos vagyok abban, hogy a jövőben is fejlődni fog a Force India. Nagyra értékelem, hogy bíznak bennem és leszerződtettek az idei évre. A legjobbat fogom nyújtani, hogy megfeleljek az elvárásoknak.”

A csapat irányítója, egyben tulajdonosa, Vijay Mallya úgy véli, két fantasztikus versenyzőt sikerült szerződtetniük az idei évre, így meggyőződése, hogy ez a gárda idei teljesítményén is meglátszik majd.

Hirdetés

„Úgy gondolom, hogy ezek a tehetséges fiatalok az egyik legerősebb versenyzőpárost alkotják majd a rajtrácson” – mondta a szakember.

„Adrian az évek során az egyik legkövetkezetesebb és legmagasabban értékelt fiatal versenyzővé vált a Forma-1-ben, míg Paul igazi csillag a jövőre nézve. Minden kategóriában nyert pályafutása során és bizonyította sebességét tavaly is, amikor vezethette az autónkat.”

„Ami Nicót illeti: remek versenyzést mutatott be az elmúlt évben, bizonyította tehetségét és valósággal lenyűgözött, ahogy Brazíliában irányította a dolgokat. Együtt azt hiszem, hogy félelmetes partnerkapcsolatot alakíthatnak ki és segíthetnek nekünk abban, hogy ismét előrelépjünk teljesítmény tekintetében.”

Az istállóval újabb egy évig szerződést hosszabbító Adrian Sutil elmondta, nagyon bízik abban, hogy a közeljövőben a Force India élcsapattá válik a Forma-1-ben.

“2007-ben ennél a csapatnál debütáltam a Forma-1-ben és azóta együtt dolgozunk, szóval nagyon jó, hogy újabb egy évig maradok” – mondta a német tehetség.

“Mindig mondtam, hogy remekül érzem itt magam. Az évek során komoly előrelépéseket tettünk és örömömre szolgál, hogy részese lehetek a csapatnak, amikor megtesszük a következő lépést. Reményeim szerint hamarosan élcsapattá válhatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!