Hivatalos: Perez év végén elhagyja a McLarent - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Perez év végén elhagyja a McLarent

HIRDETÉS

Sergio Perez hivatalos közleményben jelentette be, hogy az év végén elhagyja a McLarent, mellyel biztosan megnyílt az út Kevin Magnussen előtt, aki jövőre bemutatkozhat a Forma-1-ben.


Sergio Perez hivatalos közleményben jelentette be, hogy az év végén elhagyja a McLarent, mellyel biztosan megnyílt az út Kevin Magnussen előtt, aki jövőre bemutatkozhat a Forma-1-ben.

Sergio Perez hivatalos közleményben jelentette be, hogy az év végén elhagyja a McLarent, mellyel biztosan megnyílt az út Kevin Magnussen előtt, aki Jenson Button csapattársaként jövőre bemutatkozhat a Forma-1-ben.

„Először is köszönetet szeretnék mondani a McLarennek, hogy lehetőséget biztosítottak számára a csapatnál való versenyzésre az idei szezonban” – írta Perez Twitter oldalán.

„Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a sportág történetének egyik legnagyszerűbb csapatához csatlakozhattam, és nem bántam meg, hogy őket választottam. Mindig is a legjobb tudásomat nyújtottam a csapatnak, még ha nem is értem el azt, amit szerettem volna.”

Perez a tavalyi év végén a Sauber istállótól csatlakozott a McLarenhez, komoly reményekkel, ám az idei évben képtelen volt tartani a tempót csapattársával, aki nálánál majdnem kétszer több pontot szerzett.

A mexikói pilóta azt is hozzátette, hogy a hátralévő két versenyen, Austinban és Interlagosban mindent megtesz majd azért, hogy a lehető legjobb eredményt érje el, és méltó búcsút vegyen csapatától.

„Az utolsó két versenyen nagyon jó eredményt szeretnék szerezni, különösen Austinban, ahol a legjobbat szeretném mutatni magamból azoknak, akik csak értem látogatnak ki a pályára.”

Perez egyelőre még nem tudja, hol folytatja, de mindent megtesz azért, hogy ülést találjon a 2014-es szezonra.

„A legjobbakat kívánom a csapatnak a jövőre nézve. Mindig is rajongója maradok a McLarennek” – folytatta. „Közben persze a saját jövőre is gondolok, és a lehető legjobb csapatban szeretnék versenyezni, ahol lehetőségem lehet harcba szállni a győzelmekért.”

Hirdetés

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh megköszönte Perez munkáját, és hozzátette, egyelőre még nem kötöttek szerződést a mexikói utódjával.

„Először is köszönjük Checónak ezt az őszinte és korrekt bejelentést, és azt, hogy egy remek tagja volt a csapatnak az idei szezonban” – mondta a szakember. „Még két futam hátra van, ahol az a célunk, hogy a lehető legtöbb pontot bezsebeljük.”

„A legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve, és biztos vagyok abban, hogy még számos siker áll előtte.”

„Ami a jövő évi felállásunkat illeti, Jensonon kívül egyetlen versenyzővel sincs aláírt szerződésünk, ezért egyelőre nincs is mit bejelentenünk. Ha ez változik, azonnal bejelentést teszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!