Hivatalos: Perez marad a Force Indiánál 2019-ben

Fotó: Force India
Fotó: Force India
2019-ben is a Force India csapatánál folytatja Forma-1-es pályafutását Sergio Perez – jelentette be közleményében az istálló csütörtökön.

2019-ben is a Force India csapatánál folytatja Forma-1-es pályafutását Sergio Perez – jelentette be közleményében az istálló csütörtökön.

A mexikói versenyző 2014-ben csatlakozott a csapathoz, azóta 5 dobogós eredményt szerzett az istálló színeiben. Utoljára az idei Azeri Nagydíjon állt a pódiumon, amikor a 3. helyen intette le a kockás zászló.

Arra, hogy marad a Force Indiánál, jó ideje számítani lehetett – a szerződés meghosszabbítását végül csütörtökön jelentette be az istálló.

A közlemény arra nem tér ki, hogy pontosan hány évre is szól Perez kontraktusa, ám az F1VILÁG úgy tudja, 1 évvel hosszabbították meg szerződését.

„Nagyon örülök, hogy végre bejelenthetem a jövőmet, és nagyon motiváltan várom a 2019-es évet” – mondta Perez.

„A Force India 2014 óta az otthonom, és lehetőséget adott arra, hogy fejlődjek versenyzőként, és megmutassam a képességeimet a pályán. Az elmúlt öt évben számos sikert értünk el együtt, de azt gondolom, a java még csak most jön! Az új beruházó nagy önbizalommal tölt el engem, és izgatottan várom a folytatást.”

 

Kapcsolódó cikkek

Perez már nem álmodozik a Ferrariról

Sergio Perez, a Racing Point versenyzője teljesen elkötelezett jelenlegi csapata iránt, és bízik benne, hogy az F1-es középmezőny élére állhatnak idén.

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

A riválisok szerint nagyon oda kell figyelni a Sauberre

Az istálló riválisai szerint 2019-ben nagyon oda kell majd figyelni a Sauber Forma-1-es csapatára. A svájci alakulat tavaly hatalmas fejlődést produkált, idén pedig egyik versenyzője a korábbi világbajnok Kimi Räikkönen lesz.

Friss hírek