Hivatalos: Petrov hosszabbított a Renault-val - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Petrov hosszabbított a Renault-val

HIRDETÉS

A Renault szerdán hivatalosan is megerősítette, hogy további két évvel meghosszabbítja Vitaly Petrov eredetileg év végén lejáró szerződését, így az orosz pilóta marad Robert Kubica csapattársa 2011-ben.



Ahogy arra számítani is lehetett, a Renault hivatalosan is megerősítette, hogy további két évvel meghosszabbítja Vitaly Petrov eredetileg év végén lejáró szerződését, így az orosz pilóta marad Robert Kubica csapattársa 2011-ben.

„Örömmel erősítjük meg, hogy Vitaly velünk marad 2011-re és 2012-re, hogy mind ő, mind a csapat építeni tudjon az ígéretes idei szezonra” – mondta a csapat vezetője, Eric Boullier, akit úgy tűnik, a személyes találkozó alkalmával meggyőzött az orosz pilóta arról, hogy még egyenletesebben fog teljesíteni a jövőben a Forma-1-ben.

„Az egész csapat nagyon keményen dolgozott az elmúlt hónapokban, hogy javítson a versenyképességünkön, és a változatlan versenyzői felállás kulcsfontosságú ahhoz, hogy elérhessük céljainkat.”

„Robert Kubica kiváló viszonyítási alapot szolgáltat, mind a sebesség, mind az egyenletesség szempontjából, és biztosak vagyunk abban, hogy Vitaly közelebb lesz ehhez a teljesítményszinthez a következő évben.”

Maga az érintett is boldogan nyilatkozott szerdai sajtótájékoztatóján Oroszországban, ahol elmondta, hogy tisztában van azzal, hogy komoly lesz rajta a nyomás, mert mindenképpen javítania kell a teljesítményén a következő idényben.

„Nagyon boldog vagyok, hogy tovább folytathatom a munkát a csapattal, és büszke vagyok arra, hogy a Lotus Renault GP-t képviselhetem a 2011-es illetve a 2012-es bajnokságban” – mondta Petrov.

„Rengeteget tanultam magáról a sportágról, a pályákról és az autóról az idei szezonban. Ez pedig segíteni fog nekem még magasabb szintre kerülni a jövőben. Nagyon izgatott vagyok, és már alig várom, hogy tovább folytathassam a munkát ezzel a remek csapattal, és biztos vagyok abban, hogy teljesíteni fogok.”

„2010 egy tanulóév volt számomra, míg 2011 már a teljesítményről fog szólni. Ma úgy érzem, hogy készen állok magasabb sebességi fokozatra kapcsolni, és még jobban teljesíteni.”

Hirdetés

Arról egyelőre nincs hír, hogy Petrov hosszabbítása milyen hozadékkal jár a csapatnak, és milyen orosz szponzorok maradnak, illetve érkeznek a következő idényben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!