Hivatalos: Petrovra cseréli Trullit a Caterham - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Petrovra cseréli Trullit a Caterham

HIRDETÉS

A Caterham Forma-1-es alakulata péntek délelőtt hivatalos közleményben erősítette meg, hogy 2012-ben Vitaly Petrov lesz Heikki Kovalainen csapattársa az istállónál. Jarno Trulli így távozni kényszerül.


A Caterham Forma-1-es alakulata péntek délelőtt hivatalos közleményben erősítette meg, hogy 2012-ben Vitaly Petrov lesz Heikki Kovalainen csapattársa az istállónál. Jarno Trulli így távozni kényszerül.

Petrov és menedzsere, Oksana Kosatchenko már hosszú hetek óta folytatott tárgyalásokat a kiscsapattal. Az orosz versenyző a mai napon már el is látogatott a Caterham hinghami központjába, ahol túlesett az első üléspróbán is. Petrov már a jövő heti, barcelonai tesztsorozaton megkezdheti a munkát újdonsült csapatánál.

„Mindannyian nagy örömmel üdvözöljük Vitaly-t a csapatnál, és nagyon izgatottak vagyunk amiatt, hogy ő segíthet nekünk megtenni a következő lépést 2012-ben, és az azt követő években” – fogalmazott Tony Fernandes csapatfőnök.

„Amikor először találkoztunk, egyből világossá vált, hogy Vitaly megérti és osztja a folyamatos fejlődésre való törekvésünket.”

„Szeretném megragadni a lehetőséget, hogy megköszönjem Jarno [Trulli] abszolút kulcsfontosságú szerepét, amit betöltött ebben a csapatban, miután 2009-ben csatlakozott hozzánk. Már akkor tudta, hogy más környezet vár rá ahhoz képest, amit megszokott korábban, amikor viszont rendelkezésére bocsátottuk a csomagot, azonnal szeretett volna teljesíteni. Ezt szem előtt tartva nem volt könnyű döntés lecserélni őt Vitaly-ra, de annak érdekében tettük mindezt, hogy friss lendületet kapjon a csapat.”

„Megállapodtunk Jarnóval abban, hogy véget ér a partnerségünk, de természetesen mindig tagja lesz a mi családunknak.”

„Most szeretnénk, ha Vitaly a lehető leggyorsabban beilleszkedne, mi a magunk részéről minden tőlünk telhetőt megteszünk. Szeretnénk egy olyan autót adni neki, mellyel megmutathatja képességeit.”

Petrov elárulta, nagyon örül annak, hogy a Caterham lehetőséget biztosít számára, és természetesen nem szeretne csalódást okozni új munkaadójának.

„Ez egy nagyon izgalmas nap számomra” – mondta az orosz. „Szeretnék köszönetet mondani az egész csapatnak ezért a lehetőségért.”

Hirdetés

„Megtiszteltetés számomra, hogy csatlakozhatok hozzájuk, és kivehetem a részem a munkából, melynek célja, hogy megküzdjünk egy rendkívül komoly kihívással 2012-ben, és az azt követő években.”

„Egész télen keményen edzettem, készen állok arra, hogy újra autóba üljek. Abból, amit eddig láttam, az új autó újabb előrelépésnek tűnik 2011-hez képest, és alig várom már, hogy megtudjam, milyen érzés vezetni.”

A Caterham által kiadott kommüniké idézi Jarno Trulli szavait is, aki elmondása szerint megérti a csapat döntését.

„Szeretném megragadni az alkalmat arra, hogy megköszönjem a csapatnak az együtt töltött két évet” – mondta a veterán. „A nulláról építettünk fel egy szolid Forma-1-es csapatot. Büszke vagyok arra, hogy tagja lehettem ennek az istállónak.”

„Megértem a csapat döntését, és az egész alakulatnak a legjobbakat kívánom a következő szezonra.”

A Caterham arról egyelőre nem adott tájékoztatást, hogy Petrov szerződése pontosan hány évre szól, ám a sajtóközlemény megfogalmazása szerint a következő idény után várhatóan opciója lesz arra, hogy hosszabbítson az orosz versenyzővel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hivatalos: Petrovra cseréli Trullit a Caterham
A Red Bullnál tagadják, hogy már most hosszabbítanának Perezzel
Norris szerint élmény volt esőben csúszkálva pole-pozíciót szerezni
Norris rajtolhat az élről a kínai sprintfutamon!
Stroll kezdett a legjobban a kínai sprinthétvégén
Kínai Nagydíj: A pénteki események percről percre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!