Hivatalos: Pontot osztanak a leggyorsabb körért az F1-ben

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Az idei Ausztrál Nagyíjtól kezdődően pontot osztanak a leggyorsabb körért a Forma-1-ben - jelentették be hétfőn hivatalos közleményben.

Azok után, hogy a Motorsport Világtanács múlt héten elfogadta az erre vonatkozó javaslatot, a Stratégia Munkacsoport és az F1 Bizottságának tagjai a minap elektronikus úton szavaztak a szabályváltozásról.

Ennek értelmében már a hétvégi Ausztrál Nagydíjon egy extra pontot kap az a versenyző, aki megfutja a leggyorsabb kört a versenyen.

Fontos kikötés, hogy csak az a versenyző kap pontot a leggyorsabb körért, aki a top 10-ben fejezi be a versenyt.

Ezzel azt kívánják elkerülni, hogy a pontszerzésre esélytelen versenyzők a futamok végén friss gumikat felrakva próbálkozzanak.

Tavaly egyébként Valtteri Bottas futotta a legtöbb leggyorsabb kört a szezon során, összesen hetet.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

F1: Kínai Nagydíj – Végeredmény

A Mercedes kettős győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenye, a Kínai Nagydíj. Lewis Hamilton elsőként szelte át a célvonalat csapattársa, Valtteri Bottas, valamint a Ferrari Sebastian Vettel előtt.

F1 1000. – A résztvevők kedvencei (3. rész)

A Forma-1 történetének 1000. versenyét rendezik hamarosan, Kínában. Megszámlálhatatlanul sok felejthetetlen pillanat, melyekre nemcsak az egyszeri rajongók, de természetesen maguk a résztvevők is szívesen emlékeznek vissza.

Az F1-es Kínai Nagydíj rajtrácsa

Valtteri Bottas vezetésével a Mercedes csapata bérelte ki az első rajtsort a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén, mögöttük a Ferrarik, a Red Bullok, a Renault-k és a Haasok sorakoznak.

Ekkor rajtol az F1-es Kínai Nagydíj

A Mercedes versenyzői rajtolhatnak az élről a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenyén, a Kínai Nagydíjon. Mutatjuk, mikor lesz érdemes a TV elé ülni!

Ekkor lesz az F1-es időmérő Sanghajban

Szoros küzdelmet ígérnek szombatra a Forma-1-es Kínai Nagydíj pénteki eredményei: a nyitónapon Valtteri Bottas mindössze 2 századdal volt gyorsabb a ferraris Sebastian Vettelnél, és úgy tűnik, az élen zajló küzdelmekbe a Red Bull is beleszólhat.

Friss hírek