Hivatalos: Räikkönen távozik a Ferraritól!

Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen, Ferrari Belgian Grand Prix 2018

A Ferrari Forma-1-es csapata kedden délelőtt hivatalos közleményben erősítette meg, Kimi Räikkönen az idei szezon végén távozik a csapattól. Utódját még nem nevezték meg, ám minden bizonnyal Charles Leclerc érkezik a helyére!

A maranellói gárda egy rövid közleményben tudatta, Räikkönen a 2019-es idényben már nem lesz a csapat versenyzője.

A kommünikében Maurizio Arrivabene csapatfőnök úgy fogalmaz, „az elmúlt években Kimi csapathoz való versenyzői és emberi hozzájárulása létfontosságú volt, és döntő szerepet játszott a Ferrari fejlődésében”, a finn versenyző „igazi csapatjátékos volt.”

„A Scuderia Ferrari világbajnokaként mindig is része lesz az istálló történelmének és családjának. Mindent köszönünk Kiminek, és a legjobbakat kívánjuk neki, illetve családjának a jövőre.”

Räikkönen 2001-ben, a Sauber színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, a következő évben pedig már Mika Häkkinen helyét vette át a McLarennél.

A wokingi istállónál a 2006-os idény végéig versenyzett, majd 2007-ben került a Ferrarihoz Michael Schumacher helyére, ahol első évében világbajnoki címet szerzett a csapattal.

A maranellóiakat egészen 2009 végéig erősítette, ekkor 2 évre elköszönt a Forma-1-től, majd 2012-ben a Lotusszal tért vissza a mezőnybe. 2014-ben lett ismét a Ferrari versenyzője, visszatérése óta azonban mindezidáig nem tudott versenyt nyerni a csapatnak.

Räikkönen a mai napig 20 F1-es győzelmet jegyez, a pole pozícióból pedig 18 alkalommal rajtolhatott – utoljára az Olasz Nagydíjon.

Bár a kedd délelőtti közleményben hivatalosan még nem nevezték meg, Räikkönen helyét minden bizonnyal Charles Leclerc veszi át.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!