Hivatalos: Rajtbüntetést kap Vettel Austinban!

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
3 rajthelyes büntetést kapott a Forma-1-es Amerikai Nagydíjon a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel.

3 rajthelyes büntetést kapott a Forma-1-es Amerikai Nagydíjon a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel.

A Ferrari versenyzőjét azért sorolják majd hátrébb a rajtrácson, mert az austini nyitóedzésen a piros zászlók meglengetésekor nem lassított le kellő mértékben a versenypályán.

Az első szabadedzés után a versenybírók beidézték Vettelt, ahol meghallgatták a német versenyzőt. Ezt követően alaposan kielemezték a rendelkezésre álló TV-felvételeket és telemetriai adatokat, majd meghozták döntésüket.

A stewardok megállapították, hogy Vettel az egységes elektronikai rendszer [ECU] által előírt kötelezően betartandó minimumidő felett maradt a piros zászlók meglengetésekor a 6-os és 7-es bírói szektorokban.

Vettel ezzel megszegte a Sportszabályzat 31.6-os cikkelyét, emiatt pedig 3 hellyel hátrébb sorolják majd a rajtrácson, és kapott 2 büntetőpontot is.

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek