Szenzáció: Ricciardo távozik a Red Bull F1-es csapatától! - F1VILÁG.HU

Szenzáció: Ricciardo távozik a Red Bull F1-es csapatától!

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A 2018-as szezon végén távozik a Red Bull Forma-1-es csapatától Daniel Ricciardo – jelentette be az osztrák istálló pénteken. Az ausztrál a Renault-nál folytatja 2019-től!

Az ausztrál versenyző a Red Bull juniorcsapatának tagjaként 2008-ban csatlakozott az energiaital-gyárosokhoz, a Forma-1-ben pedig a 2011-es Brit Nagydíjon mutatkozott be a HRT színeiben.

Két szezont töltött el a Toro Rosso csapatánál, majd 2014-ben a Red Bull Racinghez szerződött, ahol mindezidáig 7 futamgyőzelmet, 29 dobogót, 2 rajtelsőséget és 904 világbajnoki pontot gyűjtött.

A Red Bull pénteken jelentette be, Ricciardo a szezon végén távozik a csapattól, jövőre pedig Nico Hülkenberg csapattársaként a Renault-nál folytatja.

Ricciardo döntése azért is igazán meglepő, mert még az elmúlt napokban is arra utalt, már csak a részleteket kell tisztáznia az energiaital-gyárosokkal, és meghosszabbítják lejáró szerződését.

Az F1VILÁG még az Osztrák Nagydíj hétvégéjén kérdezte Ricciardót a folytatásról, akkor azt mondta, a nyári szünetig szeretne dönteni, a Hungaroringen pedig már arról beszélt, a Belga Nagydíjig eldől a jövője.

„Teljes mértékben tiszteletben tartjuk Daniel döntését, miszerint távozik a Red Bull csapatától” – mondta Christian Horner, az istálló vezetője.

„A legjobbakat kívánjuk neki a jövőre, és szeretnénk megköszönni neki elkötelezettségét és szerepvállalását, amit 2014-es csatlakozása óta tanúsított. Ezen időszak fénypontjai kétségkívül a 7 győzelem és a 29 dobogós eredmény volt, melyet elért velünk.”

Horner elárulta, még nem döntöttek arról, ki lesz Max Verstappen csapattársa 2019-ben – ám amennyiben Ricciardo valóban a Renault-nál folytatja, jó eséllyel Carlos Sainz érkezik a Red Bullhoz.

Hirdetés

„Most tovább folytatjuk a lehetőségeink kiértékelését, mielőtt eldöntjük, ki lesz Max Verstappen csapattársa 2019-ben” – fogalmazott.

„Addig pedig még 9 verseny hátravan a 2018-as idényből, és arra összpontosítunk, hogy maximalizáljuk a lehetőségeinket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!