Hivatalos: Schumacher aláírt a Ferrarihoz!

Fotó: FIA F3
Fotó: FIA F3
Szerződést kötött a Ferrari Forma-1-es csapatával, így 2019-ben csatlakozik az olasz istálló versenyzői akadémiájához Mick Schumacher.

Szerződést kötött a Ferrari Forma-1-es csapatával, így 2019-ben csatlakozik az olasz istálló versenyzői akadémiájához Mick Schumacher.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia 2018-ban megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, idén pedig a Forma-2-es sorozatban folytatja a versenyzést.

A Ferrari F1-es csapata szombaton hivatalos közleményben erősítette meg, Mick Schumacher csatlakozott az olasz istálló versenyzői akadémiájához.

A megállapodás értelmében a német tehetség az akadémia többi versenyzőjével készül fel a 2019-es szezonra.

„Egy olyasvalaki számára, mint én, aki születése óta ismeri őt, nem kétséges, hogy Mick üdvözlése a Ferrarinál különleges érzelmekkel teli – viszont a tehetsége, embersége és professzionális képessége miatt választottuk őt, ezek jellemzik ugyanis őt fiatal kora ellenére” – mondta Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke.

Az ifjú Schumacher hozzátette: „Le vagyok nyűgözve, hogy a Ferrari egyezséget kötött velem, és hogy vörösben folytathatom pályafutásomat a motorsportban, és része lehetek a Ferrari versenyzői akadémiájának, illetve a Scuderia Ferrari családjának.”

„Ez egy újabb lépés számomra a helyes irányba, és csak profitálhatok abból a szakértelemből, ami ott van. Biztosak lehetnek abban, hogy mindent megteszek azért, hogy a legtöbbet hozzam ki mindenből, ami hozzásegíthet ahhoz, hogy valóra váltsam álmom, és versenyezzek a Forma-1-ben.”

Bár a hivatalos közlemény erre nem tér ki, jó esély van arra, hogy Schumacher már 2019-ben vezetheti a Ferrari F1-es versenyautóját. Idén két évközi tesztet tartanak majd, a négy tesztnapból pedig kettőn fiatal tehetségeknek kell lehetőséget adnia a Scuderiának.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek