HírekKiemelt

Hivatalos: Nem tér vissza Kubica, Szirotkin lesz Stroll csapattársa a Williamsnél!

Lance Stroll, Sergey Sirotkin, Williams, 2018
Fotó: Williams F1

A Williams Forma-1-es csapata kedden hivatalosan megerősítette, hogy az orosz Szergej Szirotkint szerződteti a 2018-as Forma-1-es évadra. Robert Kubica így biztosan nem tér vissza a királykategóriába idén.

A 22 esztendős Szirotkin Kubicával együtt részt vett a Pirelli abu dhabi gumitesztjén, teljesítményével pedig lenyűgözte a Williams csapatát, így az Ausztrál Nagydíjon bemutatkozhat majd a Forma-1-ben.

Szirotkin 2015-ben harmadikként zárt a GP2-es sorozatban, 2016-ban pedig a Renault F1-es csapatának tesztpilótája is lett. A francia istálló autóját tavaly számos szabadedzésen vezethette is, ezáltal értékes tapasztalatokat gyűjtött.

Bá a Williams közleménye nem tér ki rá, az SMP révén Szirotkin komoly pénzösszeggel érkezik a patinás brit istállóhoz.

„Ha azt mondom, hogy boldog és büszke vagyok, hogy egy ilyen híres csapathoz csatlakozhatok, mint a Williams, nem elég kifejező” – mondta az orosz pilóta.

„Rengeteg munkába telt, hogy eljussak idáig, nagyon boldog vagyok, és persze hálás mindenkinek. Közös erőfeszítéseink eredménye az, hogy valóra válthatom az álmom.”

A mai bejelentéssel eldőlt, hogy Robert Kubica idén biztosan nem áll rajthoz a Forma-1-ben. A lengyel mindazonáltal lehetőséget kap a csapattól: a Williams fejlesztőversenyzője lesz 2018-ban.